Ege Postası
Geri

Polis, suça karışan çocuklarla sportif etkinlik yapıyor

Amasya Emniyet Müdürlüğü, suça karışan veya eğiliminde bulunan çocuklar ve gençlerle yakından ilgilenerek futbol, voleybol gibi sportif etkinlikler düzenleyip onları bulunduğu ortamdan uzaklaştırmaya çalışıyor.    Amasya...
Polis, suça karışan çocuklarla sportif etkinlik yapıyor
Haberler / Güncel
16 Nisan 2013 Salı 16:03
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Amasya Emniyet Müdürlüğü, suça karışan veya eğiliminde bulunan çocuklar ve gençlerle yakından ilgilenerek futbol, voleybol gibi sportif etkinlikler düzenleyip onları bulunduğu ortamdan uzaklaştırmaya çalışıyor.

    Amasya ve ilçelerinde suça sürüklenen çocukların ve gençlerin zararlı alışkanlıklardan korunması ve kurtarılmasına yönelik çalışma başlatan İl Emniyet Müdürlüğü, 'Kılavuz Kaptan' isimli projeyi uygulamaya koydu.

    Suça sürüklenen ve haklarında adli işlem yapılan çocuklar hakkında inceleme yapan Amasya polisi, aynı çocuğun birden fazla suç işlediğini, suç işlemeyi alışkanlık haline getirdiğini ve aynı zamanda bu çocukların madde bağımlısı olduklarını tespit etti.

    Risk altında bulunan çocukların ve gençlerin suçtan, zararlı alışkanlıklardan korunması ve kurtarılmasına yönelik projeyi başlattıklarını belirten İl Emniyet Müdürü Cemil Bayazıt, ellerinden gelen bütün gayreti göstererek bu tip insanları topluma sağlıklı bireyler olarak kazandıracaklarını söyledi.

    Tespit edilen çocuk ve geçleri ildeki ilgili kurumların gözetimlerine verildiğini kaydeden Bayazıt, “Bu gençlere ve çocuklara bizler tarafından belirlenen sivil polisler kılavuz kaptanlık yapmaktadır. Projeye dahil edilen çocuklar ile haftalık ve aylık yemekli toplantılar yapılarak psikologlarla birebir görüşmeleri sağlanmakta ayrıca sosyal faaliyet olarak ta, futbol, voleybol gibi sportif etkinlikler ve tarihi, turistik yerler, müzeler gezdirilmektedir. Yine bu çocuk ve gençlerden maddi durumu iyi olmayan çocuklara ise ilimizdeki vakıf ve dernekler kanalıyla para, giyim-kuşam ve yemek gibi ihtiyaçlarının karşılanması konusunda destek sağlanmaktadır.
Çocuklar üzerinde olumsuz ekti oluşturan vücutlarındaki döğme izlerinin çıkartılması için İl Sağlık Müdürlüğü ile işbirliği yapılarak 10 çocuğumuzun Samsun’da özel bir klinikte gerekli ön muayeneleri yaptırılmıştır. Ayrıca madde bağımlığından kurtarılması için bir çocuğumuz gönüllü olarak Samsun ilinde bulunan Alkol ve Uyuşturucu Madde Bağımlıları Tedavi ve Araştırma Merkezi’ne (AMATEM) gönderilmiştir.” diye konuştu.

    “POLİS TARAFINDAN İLGİLENİLEN MADDE BAĞIMLISI ÇOCUKLAR TEKRAR SUÇA KARIŞMADI”

    'Kılavuz Kaptan' projesinin uygulanmasına başlanıldığı tarihten bu güne kadar projeye dahil edilen çocuk ve gençlerin madde kullanımında büyük oranda azalma olduğunu ifade eden Bayazıt, “Yaklaşık 5 aydır sürdürdüğümüz proje kapsamında ilgilenilen çocuklardan hiç biri suça karışmamıştır. Yaptığımız gözlem ve tespitlerde; madde kullanan, sık sık suça karışan ve risk altında bulunan çocuk ve gençlerin, suç ve madde kullanımından kurtarılarak sağlıklı birer birey olarak topluma kazandırılması Amasya halkının beklentileri arasında yer almaktadır. Halkımızdan, risk altında bulunan, suç işlemeyi alışkanlık haline getirmiş, madde bağımlısı çocuk ve gençleri toplumumuzun bir parçası olarak görmelerini, onları dışlamadan sevgi ve şefkatle yaklaşmalarını ve bu çocuklarımızdan ilgilerini esirgememelerini bekliyoruz. Çocuk ve gençlerimizden ise; suç işlemekten ve madde kullanımından uzak durmalarını, topluma sağlıklı, faydalı ve dinamik bir nesil olarak katılmalarını istiyoruz.” şeklinde konuştu.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası