Ege Postası
Geri

Polisi şehit eden çeteye operasyon: 7 kişi tutuklandı

İstanbul'un Büyükçekmece ilçesinde ihbara giden polis memuru Cihat Ermiş’e ateş ederek şehit eden Muhammet Berke Çolak’ın uyuşturucu çetesi "Ceco İsa Grubu" üyesi olduğunun tespit edilmesi üzerine yapılan operasyonlarda toplam 9 kişi gözaltına alındı. Gözaltına alınanlardan 7'si kişi tutuklandı.
Polisi şehit eden çeteye operasyon: 7 kişi tutuklandı
Haberler / 3. Sayfa
13 Ekim 2023 Cuma 13:55
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

İstanbul İl Emniyet Müdürlüğü'nden yapılan açıklamaya göre; 9 Ekim'de silah sesleri duyulduğu yönündeki bir ihbar üzerine Büyükçekmece Murat Çeşme Mahallesi'nde gittiği adreste evden açılan ateş sonucu emniyet mensubu Cihat Ermiş'in şehit edilmesiyle ilgili soruşturmaya Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri de dahil oldu. Narkotik ekiplerinin yürüttüğü çalışmalarda, polisi şehit eden Muhammet Berke Çorak’ın uyuşturucu çetesi "Ceco İsa Grubu" üyesi olduğu ve aralarındaki bir anlaşmazlık yüzünden çeten üyeleriyle çatıştığını tespit etti.

Bunun üzerine de Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri Ceco İsa Grubu'na yönelik çalışma başlattı. Çalışmalarda çete üyesi olduğu tespit edilen 9 kişiye operasyon düzenlendi. Operasyonda şüpheliler yakalanarak gözaltına alındı. Şüphelilerin adreslerinde yapılan aramalarda Çorak’ın evinin önünde ateş ederken kullanılan 2 ruhsatsız tabanca, 9 fişek, uzi görünümlü airsoft silah, kurusıkı tabanca, hassas terazi ve muhtelif miktarlarda uyuşturucu madde ele geçirildi.

Öte yandan çete üyelerinin "Suç işlemek amacıyla silahlı örgüt kurmak, uyuşturucu veya uyarıcı madde imal ve ticareti, silah ticareti, silahla yaralama, genel güvenliği kasten tehlikeye düşürmek, silahlı yağma" suçlarını işledikleri, bölgede bulunan vatandaşlar üzerinde korku ve panik oluşturup alıkoydukları kişileri darp ederek video kaydına aldıkları ve husumetli oldukları kişilerin ev veya işyerlerini kurşunladıkları, bu suçları işlerken daha az dikkat çektiği ve ceza almalarından dolayı çocukları kullandıkları, eylemlerini kiralık ve ya çalıntı motosiklet ile gerçekleştirdikleri tespit edildi.

Gözaltına alınan şüphelilerden 2’si yaşı küçük oldukları gerekçesiyle Çocuk Şube Müdürlüğü ekiplerine teslim edilirken 7 kişi ise emniyetteki işlemlerinin ardından 12 Ekim tarihinde adliyeye sevk edildi. Şüphelilerin 7’si de çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası