Ege Postası
Geri

Polisin Taksim’e müdahalesi İnsan Hakları Örgütü’nden tepki aldı

Taksim’deki protestolara polisin sert müdahalesi İnsan Hakları İzleme Örgütü’nün (HRW) tepkisine neden oldu. Örgüt, polisin sert müdahalesini sorunun barışçıl yollardan çözümüne darbe olarak nitelendirdi. Açıklamada, ‘‘Türk hükümetinin...
Polisin Taksim’e müdahalesi İnsan Hakları Örgütü’nden tepki aldı
Haberler / Dünya
12 Haziran 2013 Çarşamba 09:47
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Taksim’deki protestolara polisin sert müdahalesi İnsan Hakları İzleme Örgütü’nün (HRW) tepkisine neden oldu. Örgüt, polisin sert müdahalesini sorunun barışçıl yollardan çözümüne darbe olarak nitelendirdi.

Açıklamada, ‘‘Türk hükümetinin kararı ile Taksim Meydanı'ndaki barışçıl protestoculara karşın binlerce çevik kuvvet polisinin gözyaşartıcı gaz ile müdahalesi hükümet ile protestocular arasında barışçıl bir diyalog çabalarını da ortadan kaldırmıştır.’’ sözlerine yer verildi.

HRW’nin Türkiye masasına bakan Emma Sinclair-Webb'in hazırladığı metinde, ‘‘Taksim’deki binlerce göstericiye gözyaşartıcı gaz ile müdahale bu krizi sonlandırmaz.’’ ifadeleri yer aldı.

Webb, Türk yetkililerin sorunu protestocular ile masaya oturarak çözmesini önerdi ve, ‘‘Eğer Türkiye insan haklarına saygılı ülkeler arasında yer almak istiyorsa polisin bu acımasızlığını durdurmalı.’’ dedi.

Taksim’deki gelişmeleri gün içinde yakından takip ettiklerini belirten HRW, polisin göstericilere müdahalesinden sonra eylemcilerin taş ve molotofkokteyli ile karşılık verdiğini söyledi. HRW portestocuların çoğunlukla barışçıl kişilerden oluştuğunu iddia etti. Müdahale sonunda bazı göstericilerin yaralandığını açıklayan HRW, bölgedeki hastanelerde kaç kişinin tedavi edildiğine de açıklama metninde yer verdi.

Webb, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın partisinin grup toplantısında yaptığı konuşmasını da eleştirdi; ‘‘Başbakan’ın sabah yapmış olduğu konuşma gözyaşartıcı gazına yeşil ışık yakmaktı.’’ dedi.

HRW, Taksim’deki olaylardan sonra polisin 70 kişiyi gözlatına aldığını açıkladı.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası