Ege Postası
Geri

Polisten 'Gavur İzmir' dayağı

Antalya Polis merkezinde Murat Çeker'e işkence yapıldığı iddia edildi. 'Kolundaki dövmeden ne olduğun belli'
Polisten 'Gavur İzmir' dayağı
Haberler / 3. Sayfa
19 Ağustos 2015 Çarşamba 14:39
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Antalya’da polise direnip küfür ettiği ileri sürülen Murat Çeker, polisler tarafından karakola götürüldü. Yere yatırılıp elleri arkadan kelepçelenen Çeker işkence gördüğünü iddia etti. Olayla ilgili tutanaklar, polislerin beyanları, dayak yiyen gencin beyanları, kamera görüntüleri dikkate alınarak soruşturma savcılığa intikal etti.


Olay 9 Ağustos 2015 tarihinde Antalya’da gerçekleşti. İzmir’den Antalya’ya tatil için arkadaşının yanına giden Murat Çeker, iddiaya göre arkadaşıyla evde tartışırken komşuların şikayetleri üzerine polisler tarafından önce sağlık ocağına ardından da karakola götürülür.Burada arkadaşı ile tartışması devam ederken polisler kendilerini ayırır.Fakat tam bu sırada iddiaya göre polislerden bazıları Murat Çeker’e orantısız güç uygulamaya başlar.

3 gün sonra İzmir’de 9 Eylül hastanesinde kendisi ile görüştüğümüz Murat Çeker ve annesi Dilek Akbuğday olayı anlattı.


Yaşadıklarına anlam veremediklerini belirten Murat Çeker “ Polisin bir insana bu şeklide davranması bence doğru değil. İzmir’den Antalya’ya tatil için arkadaşıma gittim. Arkadaşımın evinde gece laf dalaşına girdik. Ve konuşuyorduk. Daha sonra birbirimiz arasında bağrışmamız oldu. Komşuların şikâyeti üzerine sonra polisler geldi. Polisler geldiğinde de kavga varmış gibi bizi ayırmaya çalıştı. Polisler güçleri ve yetkileri bağlamında bizi karakola götüreceklerini söylediler. Ardından yasalar gereği önce sağlık ocağına götürüldük. Ardından ise bizi karakola götürdüler.Biz arkadaşımla karakolda da laf dalaşını sürdürünce polisler müdahale etti.Bu arada içlerinden 6,7 tanesi bana orantısız güç uygulayarak ters kelepçe vurup,tekme ve biber gazı ile saldırdılar.Ayrıca anneme küfür ettiklerinde bende kendilerine aynı cevabı verdiğimde şiddeti artırarak bir taraftan da ’İzmir'in p...çi - gavur İzmirli- kolundaki dövmeden ne b..k olduğun belli' diye hakaretler savuruyorlardı.
Yerde tekmelendikten sonra,yüzüm ve kaburgam dağılmıştı. Astım hastası olduğum için yediğim bu dayaktan sonra su içmek ve hava almak istedim,oyaladılar 2 saat sonra dışarı çıkardılar.Gece 1 de olay oldu,sabah 10 da hastaneye götürdüler.Anneme işkence gördüğümü bana avukat göndermesini telefonda söyledim,fakat bana avukatı bile çok geç gönderdiler.


İzmir’de hastanenin bahçesinde konuşan anne Dilek Akbuğday ise “ Oğlumun arkadaşı Adem beni aradı, gel teyze oğlunu buradan al,işkence görüyor.dedi.Ben hemen karakolu telefonla aradım fakat bana merak etmemem gerektiğini,oğlumun emin ellerde olduğunu ve sabah bırakacaklarını söylediler,oysa işkence yapıyorlarmış.Daha sonraki telefon görüşmemde ise başka bir polis olayı görmediğini o sırada başka bir davanın ifadesi ile uğraştığı söyledi.


Olayla ilgili hukuki mücadelelerine devam edeceklerini açıklayan Murat Çeker ve ailesi ”Biz bu olayın arkasını kesinlikle bırakmayacağız. Raporları bekliyoruz. Raporlar geldikten sonra gereken davayı gerekli şekilde açacağız. Biz hak ve hukukun yerini bulmasını suçluların ceza almasını istiyoruz. Şu an burnumun 4/3 kırık, elmacık kemiğim dağıldı,herhangi bir his ve koku alamıyorum,ben esmer tenli olduğum için morartılar vardı. Göğüs bölgemde darp izleri vardı. Elleri kelepçeli bir insana polis nasıl vurur. Bizim tek istediğimiz adalet yerini bulsun,polislerin insanlara karşı biraz daha nazik olmaları gerekiyor. Kendilerini en üst seviyede değil de biraz alt seviyede tutmaları gerekiyor ki vatandaşlarla daha iyi anlaşabilsinler” diye konuştular.

Olayı yaşandığı günden,hastanedeki ameliyat aşamasına kadar takip ettiklerini ifade eden CHP İzmir Karabağlar İlçe Başkanı Orhan Polat ise “Bu olay bize Nazi dönemini hatırlatmakta.Böyle zulüm,böyle vahşet,insanlık dışı bir olay,artık Türkiye’de olağan karşılanan durumlar haline geldi.Bu olaya sesiz kalmayacağız.Yeni bir Berkin Elvan vakasıyla benzerlik taşıyan bir olay var burada.Ne yani illa ölüm mü olacak.Berkinimize kıydılar cezasız kaldı.Muratımızı Allah korumuş o cani polislerden.Neden yaptılar söyleyeyim mi İzmirli olduğu için.İzmir piçi, sen İzmir’den teröristlik yapmaya mı geldin,demişler.Gavur İzmirli.Kolunda Atatürk dövmesini görüp,ne olduğun kolundan belli.Bu ne demektir,İzmir düşmanlığını anlayamıyoruz artık.


Tayyibin polisleri,Tayyibin zihniyetini iyi anlamışlar ki beyinlerine kazımışlar.Yeni Berkin Elvan’lar olmasın diye sessiz kalmayacağız.Mahkemede bu kardeşimizin hakkını sonuna kadar savunacağız.Tek dertleri Cumhuriyet çocuklarıyla.Bu arkadaşımızın kolunda Tayyip yazsaydı,o polisler ellerini kaldırabilirlermiydi. Buradan sesleniyorum, Cumhurbaşkanına,Başbakana, Antalya Valisine; Sahip çıkın bu cani polislerinize yoksa Bursa Nutkunda ki gençliği sizlere hatırlatırız.”dedi.

Hukukçulara da çok büyük sorumluluklara düştüğünü anlatan Tuğrul, “Bu suçları illaki başvuru ile değil resen soruşturma açılmak suretiyle tamamlanması gerektiğini düşünüyorum. Şu anda dosyanın savcılıkta gelmiş olduğu nokta itibari ile olayın doğumundan bu yana çok fazla bir ilerleme kaydedilmediğini gördük. Bundan dolayı da rahatsızız. Çünkü, bu soruşturmanın daha hızlı bir tempoda çalışılması gereken, bir an önce yargılama sürecinin başlatılması gerektiğini düşünüyoruz. Ama bu dosya çok özeldir. Sadece İzmir için değil tüm Türkiye için çok özel bir dosyadır. Ben tüm yetkililerin görevlerini layıkı ile yerine getireceklerine inanıyorum” diye konuştu. (
Özgür TUĞRUL / EGEMEDYASI) 

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası