Halen Türk Ortopedi Araştırma Konseyi Başkanı, DEÜ Ortopedi ve Travmatoloji Anabilim Dalı Başkanı ve Biyomekanik ve Kemik Kıkırdak Doku Araştırma Merkezi Müdürü olan olan Prof. Dr. Hasan Havıtçıoğlu, haziran ayında yapılacak rektörlük seçimlerinde üniversiteyi daha ileri bir noktaya götürebilmek için aday olduğunu açıkladı. Yaklaşık 35 yıldır DEÜ'nün birçok kademesinde görev alan ve yaptığı birçok bilimsel araştırmalarla üniversitenin ismini uluslararası alana taşıyan Prof. Dr. Havıtçıoğlu, "Yıllara dayanan birikimimle birlikte üniversiteye dinamizm getirmek, yurtiçi ve yurt dışında kampüslere sahip olan uluslararasılaşmış, araştırmada özelleşmiş, en ileri mükemmeliyet merkezlerine sahip olan, patent sayısını artırarak mali kaynaklar üreten, ekonominin gelişmesine katkı sağlayan bir üniversite için rektörlüğe adayım" dedi.
Dokuz Eylül Üniversitesi'ni sanayiyle işbirliği yapan, öğretim üyelerine de mali kaynaklar yaratan ve marka değeri yükselen bir üniversite haline dönüştürmek istediklerini vurgulayan Havıtçıoğlu, "Üniversitemizin Türkiye ve dünyada önemli üniversiteler arasına girmesi, eğitim ve hizmetten kaynaklanan gelirin artırılması ve bu gelirin çalışana yansıtılması, teknopark ve teknoloji transfer merkezlerini işlevselleştirmek, BAP, TÜBİTAK ve Avrupa Birliği projelerinin doğru yönetimi ve takibi için göreve adayım" diye konuştu.
PROF. DR. HAVITÇIOĞLU'NUN ÖZGEÇMİŞİ
Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi'ndeki eğitimini Cumhurbaşkanlığı bursu ile 1980 yılında tamamlayan Havıtçıoğlu, 1985 yılında Dokuz Eylül Üniversitesi'nde ihtisasını gerçekleştirdi. 1993 yılında doçent, 1998 yılında profesör olan ve yurt içi ve yurt dışı bilimsel derneklerde görev alan Havıtçıoğlu'nun bilimsel toplantılarda ve dergilerde sunulmuş 300'ün üzerinde bilimsel yayın ve bildirisi bulunuyor. Halen Türk Ortopedi Araştırma Konseyi Başkanı, DEÜ Ortopedi ve Travmatoloji Anabilim Dalı Başkanı ve DEÜ Biyomekanik ve Kemik Kıkırdak Doku Araştırma Merkezi olan Havıtçıoğlu'nun 15 patenti bulunuyor. Havıtçıoğlu'nun "Yaratıcı Düşünce Teknikleri, Araştırma ve Buluş" ile "Yaratıcı Üniversite ve Bilgi Toplumu" başlıklı iki kitabı bulunuyor.