Ege Postası
Geri

Purçu: Hiçbir Roman vatanına ihanet etmez

CHP İzmir Milletvekili Özcan Purçu, 15 Temmuz darbe girişiminin ardından gözaltına alınıp müebbet hapis cezasına çarptırılan Kerim Daldıran’ın Torbalı’da yaşayan ailesini ziyaret etti. CHP İzmir Milletvekili Özcan Purçu "Türkiye Cumhuriyeti’nde hiçbir Roman vatandaşı vatanına, bayrağına milletine ihanet etmemiştir. Hiçbir zaman da etmez" dedi.  CHP'li Purçu, darbe girişimi hükümlüsü erin ailesini ziyaret etti
Purçu: Hiçbir Roman vatanına ihanet etmez
Haberler / Yerel Politika
22 Haziran 2018 Cuma 17:31
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

CHP İzmir Milletvekili Özcan Purçu, 15 Temmuz arbesi sırasında gözaltına alınıp müebbet hapis cezasına çarptırılan Kerim Daldıran’ın Torbalı’da yaşayan ailesini ziyaret etti. İstanbul 47 Motorize Piyade Tugayı Metris’te er olarak askerliğini yapmakta olan ve 15 Temmuz gecesinde “darbe girişimine teşebbüsten” yargılanan, 2 yıldır Silivri Cezaevi’nde yatmakta olan Roman gencin ailesi kamuoyuna seslerini duyurmak istediklerini, oğullarının suçsuz olduğunu ve adalet istediklerini söyledi. Roman ailenin üzüntüsüne ortak olan Milletvekili Özcan Purçu hak, hukuk, adalet arayışının son bulmasını, Kerim Dalkıran gibi yüzlerce gencecik erin suçsuzluğunun ortaya çıkmasını istediğini belirtti.

CHP İzmir Milletvekili Özcan Purçu, her Türk genci gibi askerliğini yapmaya giden Roman gencin ve ailesinin adalet çığlığına kulak verilmesi, yaşanan mağduriyetlerin giderilmesi gerektiğini dile getirdi. Roman vatandaşların ülkesine, milletine bağlılığını vurgulayan İzmir Milletvekili Purçu “Darbe gecesi askerlerimiz komutanlarının emrine uydu. O askerlerimiz iki senedir içeride… Roman kardeşimiz, canımız, Daldıran ailemizin evindeyiz. Türkiye Cumhuriyeti’nde hiçbir Roman vatandaşı vatanına, bayrağına, milletine, ihanet etmemiştir. Hiçbir zaman da etmez. Bu ceza tüm Romanların onuruna gururuna dokunuyor. 6 günlük bir askere 14 defa müebbet hapis cezası verilmesi Romanların onuruna gururuna aşırı şekilde dokunuyor. Onurumuzu, gururumuzu zedelemiştir. Hiç mi vicdan yok'” diyerek tepkisini dile getirdi.

“Darbenin siyasi ayağını oluşturanların yargılanması ve en ağır şekilde cezalandırılması gerek” diyen Özcan Purçu, Roman genç Kerim Daldıran’ın er olarak görev yaptığını hatırlattı, mağduriyet yaşayan onlarca yüzlerce askerimizin ailelerinin sesine kulak verilmesi gerektiğini söyledi.

20 yaşındaki Roman gencin babası Serkan Daldıran “Benim oğlum Silivri’de yatıyor. Her Türk genci gibi davul zurnayla, eline kına yaktık oğlumuzu askere gönderdik. Biz Romanlar bu bayrağa hasta insanlarız, aşık insanlarız. Zorumuza gidiyor. Yazıktır günahtır, çocuklarımız 14 kez müebbet hapis cezası aldılar. Evlerine dönmesini istiyoruz. Bu darbeyi kim yaptıysa onlar Silivri Cezaevine gitsin yatsın. Askere gidiyorum diyerek giden bu çocuklar evine dönsün. Kamuoyuna sesleniyorum. Ne yapılması gerekiyorsa yapılsın. Adalet istiyorum.” diye konuştu.

Kerim Daldıran’ı büyüten “Ben onsuz duramıyorum.” diyen babaanne Hicran Daldıran ise “Çocuğumuz suçsuz, askere gönderdik. Adalet istiyorum.” diyor ve torununun eve dönmesini bekliyor.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası