Ege Postası
Geri

Putin: Belarus'a saldırı, Rusya'ya saldırıdır

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Rusya Güvenlik Konseyi'ne videokonferans yoluyla hitap etti. Putin, "Belarus Birlik Devleti'nin bir parçasıdır. Belarus'a saldırmak Rusya Federasyonu'na saldırmak anlamına gelecektir" dedi. Putin'in açıklamaları, Wagner askerlerinin Belarus'a gelişi ve Belarus ordusuyla ortak tatbikatlarına ilişkin Polonya ve diğer Avrupa Birliği üyelerinin endişelerini dile getirmesini ardından geldi.
Putin: Belarus'a saldırı, Rusya'ya saldırıdır
Haberler / Dünya
22 Temmuz 2023 Cumartesi 14:32
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

Rusya Devlet Başkanı VladimirPutin, Rusya Güvenlik Konseyi’ne videokonferans yoluyla hitap etti.

Rusya Devlet BaşkanıPutin, Rusya Güvenlik Konseyi’ne hitabında, “Polonyalı liderler, muhtemelen NATO şemsiyesi altında bir tür koalisyon kurmayı ve Ukrayna'daki çatışmaya doğrudan müdahale ederek, kendileri için daha büyük bir parça koparmayı, inandıkları gibi tarihi topraklarını bugünkü Batı Ukrayna'yı, yeniden kazanmayı umuyorlar. Belarus topraklarının da hayalini kurdukları iyi bilinmektedir" dedi.

Putin sözlerine "Ancak Belarus'a gelince, onlar Birlik Devleti’nin bir parçasıdır, Belarus'a saldırmak Rusya Federasyonu'na saldırmak anlamına gelecektir. Buna elimizdeki tüm imkanlarla karşılık vereceğiz" diyerek devam etti.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası