Ege Postası
Geri

Putin canlı yayında vatandaşların sorularını cevaplıyor

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, bu yıl 11’incisini gerçekleştirdiği programla canlı yayında halkın sorularını cevaplandırıyor.Putin, Kremlin yönetimi ile hükümet arasında herhangi bir çatışma olmadığını, uzmanların gelişim...
Putin canlı yayında vatandaşların sorularını cevaplıyor
Haberler / Dünya
25 Nisan 2013 Perşembe 12:51
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, bu yıl 11’incisini gerçekleştirdiği programla canlı yayında halkın sorularını cevaplandırıyor.
Putin, Kremlin yönetimi ile hükümet arasında herhangi bir çatışma olmadığını, uzmanların gelişim süreci ile ilgili farklı yaklaşımları olduğunu söyledi. Kimilerinin ekonomik büyüme rakamlarının yavaşlaması konusunda Kremlin idaresini sorumlu tuttuğunu ifade eden Putin, kimilerine göre de yaşanan gelişmeler küresel ekonomide ortaya çıkan negatif gelişmelerden kaynaklanıyor. Mevcut gelişmelerin çok dikkatli bir şekilde gözlemlenmesi gerektiğini vurgulayan Rus lider, “Kriz büyürse çözüm için enstrümanlar var.” dedi.

Putin mevcut ekonomik gelişmelere gerekçe olarak küresel ekonomik kriz, özellikle Euro Bölgesi’nde yaşanan borç sorunu ve Rusya’nın kendi iç para politikalarını gösterdi. Hedeflerinin enflasyon rakamlarını düşürmek olarak açıklayan Putin, “Bunun vatandaşların ve ekonominin yararına olduğunu düşünüyoruz. Ancak kimileri de bunun para arzını sınırladığını düşünüyor.” değerlendirmesinde bulundu.
KUDRİN KABİNEYE DÖNMEYİ REDDETTİ
Rusya Eski Maliye Bakanı Aleksey Kudrin’in hükümete dönüşü ile ilgili soruya yanıt veren Putin, kendisine hükümete dönmesini önerdiklerini ancak kabul etmediğini açıkladı. Son 10 yıllık dönemde Maliye Bakanlığı görevini yapan, dönemin devlet başkanı Dmitri Medvedev’le savunma harcamaları konusunda anlaşamadığı için Eylül 2011’de görevden alınan Kudrin, 2008 kriz sürecinde aldığı başarılı tedbirlerle biliniyor.

Kudrin’i dünyanın en başarılı Maliye bakanlarından biri olarak tanımlayan Putin, sosyal alandaki çalışmaları nedeni ile eleştirildiğini hatırlattı. Putin, Kudrin’in dönüşü ile ilgili soruya da, “İşten kaçıyor, o çalışmak istemiyor…” esprisi yaptı.
Hükümete çalışmaları konusunda süre verilmesi gerektiğini savunan Putin, “Henüz bir yıl tamamlanmadı. Vatandaşlar şans vermeli. Bu konudaki tartışmalar yarardan çok zarar verir…” uyarısı yaptı.
Putin’e 11. canlı yayın programı için telefon, faks, mail ve mektupla 1,75 milyon soru yöneltildi. Putin geçen yıl yaptığı 4 saatten uzun süren oturumda 88 soruya cevap vermişti.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası