Ege Postası
Geri

Putin ile Erdoğan telefonda görüşecek

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Edoğan’ın, düşürülen Rus uçağı nedeniyle doğrudan Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’e hitaben yazdığı ve “üzüntülerini” bildirdiği mektuptan sonra şimdi gözler Moskova’ya çevrildi. Putin'in yarın Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı arayacağı öğrenildi.
Putin ile Erdoğan telefonda görüşecek
Haberler / Dünya
28 Haziran 2016 Salı 13:16
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın gönderdiği mektuptan sonra Rusya Devlet Başkanı Putin yarın Erdoğan’ı telefonla arayacak. Başbakan Binali Yıldırım da dün TRT Haber’de, Rusya ile krizin giderilmesiyle ilgili soruyu yanıtlarken, “Süreç fiilen başladı. Bugün, yarın Putin ile Cumhurbaşkanımız  arasında bir telefon görüşmesi gerçekleşecek” demişti.

İLK AÇIKLAMA KREMLİN'DEN GELDİ

Kremlin sözcüsü Dmitriy Peskov, Putin'in yarın Cumhurbaşkanı Erdoğan ile telefonda görüşeceğini açıkladı. Erdoğan'ın Putin'e gönderdiği mektubun Türk-Rus ilişkilerinin normalleşmesi adına önemli bir adım olduğunu vurgulayan Peskov, "Ancak ilişkileri birkaç gün içinde normalleştirmeyi başaracağımızı sanmıyorum" ifadelerini kullandı.

"Başkan Putin ve Moskova, çok tutarlı bir tutum izledi. Putin, Türkiye ve Türk halkı ile iyi ilişkiler istediğini, iyi ilişkilerin alternatifinin bulunmadığını ve Türkiye'nin normalleşme için atması gereken adımları birçok kez ifade etti" diye devam eden Peskov, Türkiye'nin sonraki adımları da atması gerektiğini söyledi.

CUMHURBAŞKANLIĞI KAYNAKLARI: PUTİN TEŞEKKÜR EDECEK

Bu arada Cumhurbaşkanlığı kaynaklarından edinilen bilgiye göre ise Rusya Devlet Başkanı Putin yarın saat 12:00’de Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı arayarak teşekkür edecek.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası