Ege Postası
Geri

Rakibi Ekici'yi zor da olsa alt etmeyi başaran Kani Beko, Ege Postası'na konuştu

DİSK’e bağlı Genel-İş’in Olağanüstü Genel Kurulu dün sona erdi. Ankara’da gerçekleşen olağanüstü genel kurulda toplam 123 oy alan Kani Beko başkanlık yarışında ipi göğüsleyen taraf oldu. Şimdiden sonraki süreçte DİSK Genel Başkanlığı görevinin yanı sıra Genel-İş Sendikası’nda da başkanlık görevini yürütecek olan Genel Başkan Kani Beko, ayağının tozu ile EGE POSTASI’na açıklamalarda bulundu. Aynı zamanda İzmirli olan Başkan Beko, seçim öncesindeki sözlerini hatırlatarak, “İzmirli’nin onaylamayacağı hiçbir şey yapmayız” dedi ve özellikle kendisine destek veren İzmir’deki sendika cephesine teşekkür etmeyi de ihmal etmedi.
Rakibi Ekici'yi zor da olsa alt etmeyi başaran Kani Beko, Ege Postası'na konuştu
Haberler / Güncel
1 Temmuz 2013 Pazartesi 14:13
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
ERMAN ŞENTÜRK/HABER SERVİSİ- Sendikalar arasında yer yer krize yol açan Genel Kurul Ankara’da gerçekleşirken, seçimler öncesinde favori olarak gösterilen ve 123 oy alarak rakibi Erol Ekici’yi geride bırakan DİSK Genel Başkanı Kani Beko Genel-İş’in yeni genel başkanı oldu. Ankara’da Yenimahalle’deki Nazım Hikmet Kültür Merkezi’nde yapılan genel kurula, delegeler dışında kimse alınmazken, katılımın kısıtlanması, salona girmek isteyen izleyicilerle görevliler arasında yer yer tartışmalara neden oldu.

BEKO 123 OYLA BAŞKAN SEÇİLDİ

Genel Kurul’da halen DİSK Genel Başkanlığı görevini ve Genel-İş Eğitim Dairesi Başkanlığı’nı yürütmekte olan Kani Beko ile Genel-İş Genel Başkanı Erol Ekici’nin listeleri yarıştı. Günün ilerleyen saatlerinde yapılan oylama sonucunda Kani Beko 123 oy alarak Genel Başkanlık görevine seçildi. Erol Ekici’nin oyu ise 100′de kaldı. Çarşaf oy pusulası yönteminin kullanıldığı seçimlerde, Kani Beko’nun listesinde yer alan Remzi Çalışkan, Hüseyin Yaman, Cafer Konca, Hakkı Karaduman, Çetin Çalışkan ve Mehmet Güleryüz de yeterli oyu alarak Genel-İş Genel Yönetim Kurulu üyeliklerine seçildi. Seçim Kurulu’na bir itiraz olmadığı takdirde, seçimler 3 Temmuz Çarşamba günü kesinleşecek ve yapılacak ilk Genel Yönetim Kurulu toplantısında genel sekreter ile daire başkanlıkları görevlerinin dağılımı yapılacak.



“SENDİKANIN İLKELERİNDEN SAPMAYACAĞIZ”

Genel-İş başkanlık adaylığını İzmir’de açıklayan ve “Sendikaların kalbi” olarak nitelenen İzmir’de başta şube başkanları olmak üzere, sendika cephesinden büyük destek alarak seçime giren yeni Genel-İş Genel Başkanı Kani Beko, seçimin ertesinde ilk açıklamayı da EGEPOSTASI üzerinden yaptı. Genel Başkan Beko, yaptığı açıklamada şunları kaydetti, “Olağanüstü Genel Kurul, Genel-İş sendikasının geleneklerine yakışır şekilde geçti. Ve sendikamızın kuruluş ilkeleri olan, siyasetten, devletten ve sermayeden bağımsız bir sendika olduğumuzu önümüzdeki günlerde de göstereceğiz. Asıl görevimiz olan işçi kardeşlerimizin demokratik, siyasal ve sosyal haklarını korumak olduğunu hatırlatmak adına göreve talip olmuştuk, nitekim başarıya da ulaştık. Geçtiğimiz dönemde sendikamızda belli bir siyasi hareketin hakimiyeti söz konusuydu. Böyle bir anlayışa karşı sendikamıza sahip çıkmak adına arkadaşlarımızla bir araya gelerek yarışa dahil olduk. Bize inanan, bize güvenen ve bizi destekleyen hiç kimsenin yüzünü karaya çıkarmadan inandığımız doğrular üzerinden yolumuza devam edeceğiz.”



İZMİR’E HEM TEŞEKKÜR HEM MESAJ: “YAPACAK ÇOK İŞ VAR”

Beko sözlerinin devamında genel kurul öncesinde ve seçimler sırasında İzmir’den büyük destek aldığını hatırlatarak bir de teşekkür iletti, “İzmir topraklarında büyüdüm, yıllarca İzmirli işçi kardeşlerimizle ter dökerek bugünlere kadar geldim. İzmirli arkadaşlarımın benim üzerimde çok büyük emeği var. Bugüne kadar her daim Genel-İş ve DİSK ailesine layık olmaya çalıştım. Takdirlerini kazanmış olmaktan ötürü de çok mutluyum. Özellikle zor günlerimde beni yalnız bırakmadıklarını için onlara çok teşekkür ederim. Adaylık sürecinde de yanlarımda oldular. İzmir’de bizi yoğun bir süreç bekliyor. Çok önemli sözleşmeler yapmamız gerekiyor. İş barışını sağlamamız gerekiyor. İzmir’deki şube arkadaşlarımız ve sendika yöneticilerimiz ile iyi bir çalışma yapmamız gerekiyor. Başta İzmir olmak üzere, Türkiye’deki tüm Genel-İş ailesine, bana inandıkları için teşekkürlerimi sunuyorum.”

“KANİ BEKO İZMİR’DE VAR, VAROLMAYA DA DEVAM EDECEK”

Sözlerinin sonunda yarıştığı rakibi Erol Ekici’ye de önemli bir göndermede bulunan DİSK Genel Başkanı ve Genel-İş Genel Başkanı Kani Beko, Ekici’nin seçim öncesinde yapmış olduğu “İzmir’de Kani Beko’nun esamesi bile okunmuyor” sözlerini hatırlatarak, “İzmirliler buna çok güzel bir cevap verdi. Evet, Kani Beko İzmir’de var, İzmir’de olacak ve İzmirliler ile mücadeleye devam edecek. Bu mesajı verdikleri için de ben onlara çok teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

İŞTE BEKO’NUN LİSTESİNDEKİ İSİMLER:

Remzi Çalışkan, Hüseyin Yaman, Cafer Konca, Hakkı Karaduman, Çetin Çalışkan ve Mehmet Güleryüz, Başkan Kani Beko ile birlikte sonraki süreçte Genel-İş Genel Yönetim Kurulu’nda görev yapacak.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası