Ege Postası
Geri

Ramazan’da gıda denetiminde 40 bin 959 TL idari para cezası uygulandı

Ankara İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ekipleri, Ramazan ayı içerisinde şimdiye kadar yaklaşık 2 bin gıda denetimi gerçekleştirdi. Ramazan ayı içerisinde '174 Alo Gıda Hattı’na başvuru sayısının 367 olduğu ve bu şikayetler...
Ramazan’da gıda denetiminde 40 bin 959 TL idari para cezası uygulandı
Haberler / Güncel
26 Temmuz 2013 Cuma 17:44
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Ankara İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ekipleri, Ramazan ayı içerisinde şimdiye kadar yaklaşık 2 bin gıda denetimi gerçekleştirdi. Ramazan ayı içerisinde '174 Alo Gıda Hattı’na başvuru sayısının 367 olduğu ve bu şikayetler sonucu 40 bin 959 TL idari para cezası uygulandığı belirtildi.

İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Muhsin Temel, denetimlerin özellikle Ramazan ayı dolayısıyla daha çok tüketilen ürünlerin satışa sunulduğu işletmelerde ağırlık kazandığını belirtti. Temel, “Başta fırın, tatlı üretim ve satış yerleri ile marketler olmak üzere vatandaşlarımızın rağbet gösterdiği işletmelere yönelik denetimlerimiz artarken, iftar çadırlarındaki yemekleri de kontrol ediyor, uygun şartlarda muhafazası konusunda denetim yapıyoruz.” dedi.

Alışveriş yaparken ürünlerde Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı’nca verilen kayıt veya onay numarasının olup olmadığının, son kullanma tarihinin ve ambalajlarının sağlam olup olmadığının kontrol edilmesi gerektiğine dikkati çeken Temel, sıcak yaz günlerinde çabuk bozulabilecek et, tavuk ürünleri ve süt ürünlerini alışverişin sonunda alınmasını istedi.

“HER TÜKETİCİ BİR DENETÇİ”

Kimsenin halkın sağlığıyla oynamaya hakkı olmadığını ve buna müsaade etmeyeceklerini ifade eden Temel, üreticileri, kendilerinin tüketmeyeceği ürünleri piyasaya sürmemeleri konusunda uyardı. Her tüketicinin bir denetçi olduğunu ve gıda ile ilgili yapılan her türlü şikayet ve başvuruyu değerlendirdiklerini belirten Temel, Ankaralıların bu konudaki hassasiyetinden memnun olduklarını, 174 Alo Gıda Hattı’na 2012 yılında 4 bin 244 başvuru yapılırken, 2013 yılında ise şimdiye kadar 2 bin 500 şikayette bulunulduğunu, Ramazan ayı içerisindeki başvuru sayısının da 367 olduğunu ve bu şikayetler sonucunda 40 bin 959 TL idari para cezası uygulandığını söyledi.


YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası