Ege Postası
Geri

Redhack’ten AK Parti’ye büyük sürpriz

Türkiye’nin bilinen hacker grubu Redhack AK Parti İzmir İl Başkanlığı’nın resmi mail adresini hackledi. Twitter hesabından partinin telefon borçlarını ve gelen bazı mailleri deşifre eden Redhack, AK Parti’de kısa süreli bir panik yarattı. Dün gece yaşanan olay sonrası partililer, sistemlerini sıfırladı. Bugün bilişim uzmanlarının gerekli önemleri alacağı öğrenildi.
Redhack’ten AK Parti’ye büyük sürpriz
Haberler / Güncel
11 Ocak 2014 Cumartesi 01:03
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
EGEPOSTASI – Redhack’ın son kurbanı AK Parti İzmir İl Başkanlığı oldu. Türkiye’nin ünlü hacker grubu, İzmir AK Parti’nin resmi yazışmalarda kullandığı mail adresini (destek@akpartiizmir) hackleyerek buraya gelen bazı mailleri twitter hesabından yayınladı.

TELEFON FATURALARI

Redhack’in yayınladığı belgeler arasında partinin iki GSM operatörüne olan borçları yer aldı. Son ödeme tarihi 17 Aralık olan bir telefon faturasında borcun 287, bir diğer faturada ise borcun 183 bin 313 lira olduğu görülüyor. Maile düşülün notta, “Mutabık kaldığımız gibi 114 bin 402 liralık gecikme bedeli düşürüldü” yazması dikkat çekiyor.

EŞİ AK PARTİ ÜYESİ OLMAYAN AK PARTİLİLER
Mail adresine gelen bir e-postada, bir ilçe başkanını eşi AK Parti üyesi olmayan aday adaylarının listesini, parti yöneticilerine ilettiği kaydediliyor. Başka bir mailde ise, bir vatandaşın AK Parti Gençlik Kolları üyesi olduğu iddia edilen bir kişiyle ilgili şikayeti yer alıyor. Partinin resmi mail adresine gelen başka bir iletide ise, Büyükşehir Belediyesi’nde çalıştığını öne süren bir kişinin, belediye ile ilgili yazdıkları dikkat çekiyor.

ÖNLEM ALDILAR
Dün 22.30’da Redhack’in mailleri deşifre etmesinin hemen ardından AK Parti İzmir İl Başkanlığı harekete geçerek, sistemi sıfırladı. Yaşanan bu durum partililer arasında kısa süreli panik yarattı. Bugün, Bilişim Uzmanlarının partide çalışma yaparak gerekli önlemleri alacağı belirtildi.



YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası