Ege Postası
Geri

Rengarenk Kemeraltı

İzmir'de 366 yıllık Kemeraltı Çarşısı'ndaki renklilik, bazen bir baharatçı dükkanından bazen turşu tezgahından, bir sokak başındaki oyuncakçıdan ya da köşedeki kumaşçıdan yansıyor. Çarşıdaki bu renklilik ve hareketlilik, kentin ekonomik nabzını da ele veriyor. 
Rengarenk Kemeraltı
Haberler / İzmir
17 Ağustos 2016 Çarşamba 09:26
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

Hanları, camileri, çeşmeleriyle her köşeden bir tarihin gülümsediği, iğneden, ipliğe, teknolojik ürünlere kadar ne ararsanız bulabileceğiniz Kemeraltı Çarşısı'nda bir sokaktan yeni çekilmiş kahve kokusu gelirken, birkaç sokak ileride kırmızı pul biber sizi rengiyle çeker. Düğün hazırlıkları yapanlar allı morlu kaftanlar, rengarenk aksesurlar içinde hayaller kurarken, çocuklar tezgahlardaki yüzlerce oyuncağa hayranlıkla bakar. Başınıza kurutulmuş patlıcan, bamya, biber, domates değerse bilin ki baharatçılar çarşısındasınız, sarmısaktan mısıra, domatasten, salatalığa mis gibi turşu kokusu, cam kavanozdaki cazibesiyle göz kırpar. İç içe geçen bu renklerin birbiriyle uyumu, çarşıya da dinginlik verir. (DHA)


 

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası