Ege Postası
Geri

Resim kursiyerleri Dali’nin sergisinde

Gaziemir Belediyesi’nin ‘mutluluk atölyesine’ dönüştürdüğü resim kurslarına katılan ev hanımları ve emekliler, Salvador Dali’nin Ahmet Adnun Saygun Sanat Merkezi’ndeki resim sergisini gezdi.
Resim kursiyerleri Dali’nin sergisinde
Haberler / Yerel Yönetimler
4 Şubat 2013 Pazartesi 13:38
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
İZMİR-  Sergiden oldukça etkilenen kursiyerler, Gaziemir Belediye Başkanı Halil İbrahim Şenol’a, kendilerine tanıdığı olanaklardan ötürü teşekkür etti. Belediyedeki kursta eğitmenlik yapan Muğla Üniversitesi Resim Bölümü mezunu Gül Türker, “Sürrealist tarzın büyük üstadı Salvador Dali’nin resim sergisinden çok etkilendik. Dali, hayal dünyası çok geniş, kimine göre de çılgın bir sanatçı olarak yorumlandı. Özgün sanatta, baskılardan uzak, özgür çıkışlar yaptığı eserler insanları düşünürken yorumlamalarına imkan sağladı” diye konuştu. Türker, 13’ü Zodyak serisinden olmak üzere toplamda 46 adet özgün eserinin yer aldığı özel serginin İzmir’in kültür ve sanatına büyük zenginlik kattığını dile getirdi.

Salvador Dali kimdir'

1904 yılında İspanya’nın Figueres kentinde doğan Salvador Dali, 1918’de Figueres’teki belediye tiyatrosunda ilk sergisini açtı. II. Dünya savaşından kaçarak ABD’ye yerleşen Dali, bir çok esere imzasını attıktan sonra, eşinin ölümü ile sarsılarak Figueres’te ‘Dali tiyatrosu ve müzesini’ inşaatı ve dekorasyonu ile ilgilendi.1989 da kalp yetmezliğinden öldü. Vasiyeti üzerine kendi adını taşıyan müzenin mahzenine gömüldü. 

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası