Ege Postası
Geri

Resmi Gazete’de yayımlandı! Karşıyaka ve Bergama ilçeleriyle ilgili önemli karar

Kültür ve Turizm Bakanlığı, İzmir Kültür Valıklarını Koruma Bölge Kurulu, Karşıyaka ve Bergama ilçeleriyle ilgili önemli kararlar aldı. Karşıyaka ilçesinin Donanmacı ve Tuna mahallelerinde işaretli parsel ve ada numaralarında kayıtlı tescilli taşınmazların korunma alanlarının krokide belirtildiği şekilde belirlenmesine karar verildi. Öte yandan Bergama’nın İsmailli Mahallesi, orman niteliğindeki 102 ada,235 parselin bir kısmında bulunan alanın karar neticesinde 1. Derece Arkeolojik sit alanı olarak tescil edilmesine karar verildi. 
Resmi Gazete’de yayımlandı! Karşıyaka ve Bergama ilçeleriyle ilgili önemli karar
Haberler / İzmir
17 Eylül 2024 Salı 10:13
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

EGEPOSTASI- Resmi Gazete'de yayımlanan kara göre Kültür ve Turizm Bakanlığı, İzmir 1 ve 2 Numaralı Kültür Valıklarını Koruma Bölge Kurulu, Karşıyaka ilçesinin Donanmacı ve Tuna mahallelerinde işaretli parsel ve ada numaralarında kayıtlı tescillli taşınmazların korunma alanlarının krokide belirtildiği şekilde belirlenmesine karar verildi. Bergama’nın İsmailli Mahallesi, orman niteliğindeki 102 ada, 235 parselin bir kısmında bulunan alanın karar neticesinde 1. Derece Arkeolojik sit alanı olarak tescil edilmesine karar verildi. 

Resmi Gazete'de yayımlanan Karşıyaka ilçesi hakkındaki karar şu şekilde:

İzmir’in Karşıyaka ilçesinin Donanmacı Mahallesi’nde yer alan korunmas gerekli taşınmaz kültür varlığı olarak tescilli 73 ada, 54 parselin, tescilli 73 ada, 43 parselin ve Tuna Mahallesi’nde yer alan, tescilli 49 ada, 64 parselinh korunma alanlarının kararımız eki krokide belirtildiği şekilde belirlenmesine karar verildi.

BERGAMA’DA O BÖLGE 1 DERECE SİT ALANI OLDU

Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın aldığı karara göre Bergama’da yeni sit alanı ilan edildi. 

İzmir Bergama’nın İsmailli Mahallesi, orman niteliğindeki 102 ada,235 parselin bir kısmında bulunan alanın karar neticesinde 1. Derece Arkeolojik sit alanı olarak tescil edilmesine karar verildi. 

Kararda "İzmir ili, Bergama ilçesi, İsmailli Mahallesi, orman niteliğindeki 102 ada, 235 parselin bir kısmında tespit edilen alanın İzmir 2 Numaralı Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulunun 30.04.2024 tarih ve 19921 sayılı kararı gereği tesciline ilişkin 2863 sayılı Kanunun 7. maddesi gereği Kurul Müdürlüğüne iletilmiş olan kurum görüşleri ve konuya ilişkin Kurul Müdürlüğü uzmanlarınca hazırlanan 27.08.2024 tarih ve 2888563 sayı ile kayıtlı rapor okundu, ekleri ve işlem dosyası incelendi, yapılan görüşmeler sonunda;

İzmir ili, Bergama ilçesi, İsmailli Mahallesi, orman niteliğindeki 102 ada, 235 parselin bir kısmında bulunan alanın kararımız eki 1/5000 ölçekli harita üzerinde işaretlendiği şekli ile 1. (Birinci) derece Arkeolojik sit olarak tescil edilmesine, ekli sit fişinin uygun olduğuna, karar verildi.'' denildi. 

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası