Ege Postası
Geri

Rızabey Apartmanı davasında 'reddi hakim’ talebi

İzmir’deki 30 Ekim depreminde 36 kişinin yaşamını yitirdiği Rızabey Apartmanı ile ilgili davanın dördüncü duruşması yapıldı. Duruşmada müşteki avukatları 'reddi hakim’ talebinde bulundu. Talebin değerlendirilmesi için dosya İzmir 6. Ağır Ceza Mahkemesi'ne gönderildi.
Rızabey Apartmanı davasında 'reddi hakim’ talebi
Haberler / Güncel
10 Şubat 2022 Perşembe 14:12
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

İzmir'de 117 yurttaşın hayatını kaybettiği 30 Ekim depreminde en çok can kaybının yaşandığı Rızabey Apartmanı ile ilgili 4'ü tutuklu 9 kişinin ‘bilinçli taksirle birden fazla kişinin ölümüne ve yaralanmasına neden olmak’ suçundan 20 yıla kadar hapis cezası istemiyle yargılandığı davaya İzmir 5. Ağır Ceza Mahkemesi'nde bugün devam edildi.

Tutuklu sanıklar Ali Serdar Bayram ve Hüseyin Özkan'ın Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi ile katıldığı duruşmada ilk olarak Rızabey Apartmanı'nda hayatını kaybeden diş hekimi Zarife Doğan'ın babası Kamil Doğan'a söz verildi. Mahkemeye kızının kıyafetlerini getiren Doğan, gözyaşları içinde şunları söyledi:

"Bugün, kızımın çocuklar için aldığı oyuncakları, okuduğu kitapları, ayakkabısını, olay yeri inceleme poşetini, 57 gün taşıdığı nişan yüzüğünü getirdim. Sizler de evlat sahibisiniz. Biraz empati yapmanızı istiyorum. Mezar taşını getirmeye gücüm yetmedi. Binanın çürük olduğunu bilmelerine rağmen kızım ve arkadaşlarını ölüme bırakmışlar."

REDDİ HAKİM TALEBİ

Kamil Doğan'ın avukatı Gürbüz Ejder ise mahkemenin tarafsızlığını yitirdiğini savunarak 'reddi hakim’ talebinde bulundu. Heyet de tarafsız olduklarını ve davadan çekilmelerini gerektirecek bir durum olmadığını belirtti. Talebin değerlendirilmesi için dava dosyasının bir üst mahkeme olan İzmir 6. Ağır Ceza Mahkemesi'ne gönderilmesine karar verildi. Sanıkların tutukluluk hallerinin devamına hükmeden heyet, davayı erteledi. (ANKA)

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası