Ege Postası
Geri

Romanya, IMF ile 5 milyar Euro'luk anlaşma imzalayacak

Uluslararası Para Fonu'nda (IMF) en son 2009 yılında 20 milyar Euro kredi kullanan Romanya hükümeti, IMF ile 5 milyar Euro’luk yeni bir standby anlaşması imzalayacak.IMF Başkanı Christine Lagarde'ın 2 günlük Romanya ziyareti sırasında yapılan...
Romanya, IMF ile 5 milyar Euro'luk anlaşma imzalayacak
Haberler / Ekonomi
18 Temmuz 2013 Perşembe 16:11
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Uluslararası Para Fonu'nda (IMF) en son 2009 yılında 20 milyar Euro kredi kullanan Romanya hükümeti, IMF ile 5 milyar Euro’luk yeni bir standby anlaşması imzalayacak.

IMF Başkanı Christine Lagarde'ın 2 günlük Romanya ziyareti sırasında yapılan görüşmelerde taraflar yeni standby için anlaşmaya vardı. Temmuz ayı sonunda imzalanması beklenen anlaşma katı kurallar içeriyor.

Yapılacak özelleştirmelerin acilen bitirilmesi, zengin enerji kaynaklarının ekonomiye kazandırılması, Avrupa Birliği fonlarının verimli kullanılması ve yatırımcılara uygun ortam hazırlanmasının, bu şartların arasında yer alması bekleniyor.

5 yıldır ekonomik dar boğazda olan Romanya ekonomisi, bu anlaşmayla rahat bir nefes almaya çalışacak.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası