Ege Postası
Geri

Rozetle birlikte aile gerekçesi de değişti: Tugay’ın dünü ve bugünü!

AK Parti’ye geçeceği iddialarını daha önce annesinin kendisini evlatlıktan reddedeceğini, eşinin ise boşanacağını söyleyerek yalanlayan Cemil Tugay’ın, şimdi aynı geçişi ailesinin desteğiyle açıkladığı öne sürüldü. Tugay’a atfedilen “Annemin duası ve eşimin desteğiyle geldim” sözleri, geçmişteki açıklamalarıyla açık bir çelişki oluşturdu; dün transferin önünde engel olarak gösterilen aile, bugün kararın gerekçesi olarak sunuldu.
Rozetle birlikte aile gerekçesi de değişti: Tugay’ın dünü ve bugünü!
Haberler / Politika
9 Ekim 2026 Cuma 10:13
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

EGE POSTASI - İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay’ın AK Parti’ye katılmadan önce yaptığı açıklamalar ile rozet töreninin ardından kendisine atfedilen sözler, siyasi tercihinin gerekçelerini yeniden gündeme taşıdı. Transfer iddialarını reddederken ailesinin vereceği tepkiyi örnek gösteren Tugay’ın, bu kez ailesinin ısrarıyla AK Parti’ye geçtiğini söylediği aktarıldı.

7 Ekim Çarşamba günü Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın rozet takmasıyla partiye resmen katılan Tugay’ın geçmişteki açıklamaları, bugün çizdiği tabloyla örtüşmüyor.

ANNESİNİN VE EŞİNİN TEPKİSİNİ GEREKÇE GÖSTERMİŞTİ

Tugay, AK Parti’ye geçeceği yönündeki iddiaları yalanlarken yakın çevresinin böyle bir tercihi kabul etmeyeceğini savunmuş, “AKP'ye geçsem öncelikle yakın çevremdekiler yüzüme bakmaz. Annem 'senin evlatlıktan reddederim' dedi. Eşim 'seni boşarım' dedi.” ifadelerini kullanmıştı. 

Yaptığı açıklamalarda annesinin ve eşinin tutumunu transfer iddialarına karşı dayanak gösteren Tugay, AK Parti’ye katılması halinde ailesiyle karşı karşıya kalacağını anlatmıştı. 

TABLO DEĞİŞTİ

Yeni Şafak’ın haberine göre Tugay, AK Parti teşkilatından bir grupla yaptığı sohbette farklı bir aile tablosu çizdi. Yakın çevresinde AK Partili bulunmadığını ancak ailesinin ve çevresinin partiye katılması yönünde ısrarcı olduğunu söylediği aktarıldı.

Tugay’ın, “Annemin duası ve eşimin desteğiyle geldim” ifadelerini kullandığı ileri sürüldü.

AYNI AİLE, BİRBİRİNE ZIT İKİ GEREKÇE

Tugay’ın geçmişteki açıklaması ile Yeni Şafak’ın aktardığı "Benim çevremde AK Partili hiç yok ama tüm ailem ve çevrem AK Parti’ye geçmem yönünde ısrarcı oldu"  sözleri sözler arasındaki fark, yalnızca bir parti tercihi değişikliğinden ibaret değil. Daha önce geçmeyeceğinin güvencesi olarak anlattığı aile tutumu, şimdi geçişini açıklayan bir dayanak olarak öne çıkıyor.

CHP'Yİ ELEŞTİRDİ, KARARINI SAVUNDU

Aynı haberde Tugay’ın, CHP’de parti içi muhalefetten başka bir şey yapılmadığını savunduğu ve bunun hizmet üretimini etkilediğini söylediği kaydedildi.
Tugay’ın parti değişikliğini İzmir için yaptığını belirttiği, doğru karar verdiğini savunduğu ve kent için daha fazla çalışacakları mesajını ilettiği aktarıldı. www.yenisafak.com

 

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2026 Ege Postası