Ege Postası
Geri

Rus Turizm Ajansı Başkanı: Türkiye, Mısır ya da Tunus değil, demokratik bir ülke

Kültür ve Turizm Bakanlığı Müsteşarı Özgür Özaslan Gezi Parkı’nda yaşanan protesto eylemleri ile ilgili bilgilendirme yapmak için Moskova’ya ziyaret gerçekleştirdi. Rusya Federal Turizm Ajansı Başkanı Aleksandr Radkov’la bir araya...
Rus Turizm Ajansı Başkanı: Türkiye, Mısır ya da Tunus değil, demokratik bir ülke
Haberler / Dünya
11 Haziran 2013 Salı 09:30
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Kültür ve Turizm Bakanlığı Müsteşarı Özgür Özaslan Gezi Parkı’nda yaşanan protesto eylemleri ile ilgili bilgilendirme yapmak için Moskova’ya ziyaret gerçekleştirdi. Rusya Federal Turizm Ajansı Başkanı Aleksandr Radkov’la bir araya gelen Özaslan, geçen hafta Türkiye’de yaşanan olayların turistler açısından herhangi bir güvenlik sorunu oluşturmadığı ve şenlik havasına dönüştüğü bilgisini verdi. Radkov da değerlendirmesinde Türkiye’nin Mısır ya da Tunus olmadığını, demokratik bir ülke olduğunu, bu şekilde gösterilerin de çok doğal olduğunu söyledi.

Ziyaretle ilgili Cihan Haber Ajansı’na(Cihan) açıklamada bulunan Özaslan, “Düzenli olarak ziyaretler yapıyoruz. Ülkemizde yaşanan olayları da birinci elden iletme imkanı bulduk. Eylemlerin 5-10 günlük bir zaman diliminde belirli bir bölgede yaşandığını söyledik. Olaylar şenlik havasına dönüştü. Güvenlik açısından endişe edecek herhangi bir sorun bulunmuyor.” dedi.

Bilgilendirmeyi önemli bulduklarını kaydeden Radkov da, “Türkiye, Mısır ya da Tunus değil. Demokratik bir ülke. Demokratik ülkelerde bu tür gösterilerin olması gayet doğal. Biz yaşananları bu şekilde değerlendiriyoruz.” tespitinde bulundu. Rusya, her ülkenin kendi vatandaşlarına yaptığı gibi Türkiye’ye ziyaret edecek turistleri gösteri alanlarının dışında bulunmaları konusunda uyardı.

Olaylar nedeni ile herhangi bir turistin sıkıntı yaşamadığına değinen Özaslan, “Taksim’de olayların yaşandığı yerlerde bulunan birkaç otelde rezervasyonlar başka otellere kaydı. Bunun dışında bir sorun yok.” ifadelerini kullandı.

Turizm sektörünün ilk dört ayda büyüdüğünü kaydeden Özaslan, “Turist sayımız 6,6 milyona ulaştı. Bu yüzde 19 artış anlamına geliyor. Rusya’dan gelen turist sayısı ise aynı dönemde yüzde 24,7 arttı. Rus makamları ile son derece olumlu bir görüşme yaptık. Çarşamba günü de Almanya’ya geçerek gerekli bilgilendirmeleri yapacağız.” bilgisini verdi.

Eylemlerle ilgili de Özaslan şu tespitlerde bulundu: “Eylemler maalesef çevresel kaygıların çok dışına çıktı. Kötü niyetli gruplar bunu istismar ediyor. Türkiye’de alkolle ilgili yapılan düzenlemeler bile farklı yansıtılmaya çalışılıyor. Eylemciler art niyetli grupları aralarına almıyor. Sorunların kısa sürede çözüme kavuşacağı kanaatindeyim.”

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası