Ege Postası
Geri

Rus astronotlar uzayda bayrak açtı

Uluslar arası Uzay İstasyonu’nda görev yapan Rus astronotlar Aleksandr Misurkin ve Fyodr Yurihin, uzayda gerçekleştirdikleri altı saatlik yürüyüşte istasyonun Rusya’ya ait bölümünde lazer iletişim sistemini mini optik kamera ile değiştirdi....
Rus astronotlar uzayda bayrak açtı
Haberler / Dünya
23 Ağustos 2013 Cuma 12:45
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Uluslar arası Uzay İstasyonu’nda görev yapan Rus astronotlar Aleksandr Misurkin ve Fyodr Yurihin, uzayda gerçekleştirdikleri altı saatlik yürüyüşte istasyonun Rusya’ya ait bölümünde lazer iletişim sistemini mini optik kamera ile değiştirdi.

Görevlerini başarı ile tamamlayan astronotlar istasyona dönüşte Rusya bayrağı açarak Moskova’da bulunan kontrol merkezine birlik mesajı gönderdi.

Her yıl kutlanan 22 Ağustos Rusya Bayrağı Günü münasebeti ile “Hurra! Hurra!” diyerek slogan atan Yurihin, “Uzaydan tüm halkımızın bayramını kutluyoruz. Bayrağımızı sevmemiz gerekir. Ona saygılı olmalıyız. İşte o zaman başkaları da bize saygı duyacak.” mesajı verdi.

Dün gerçekleşen uzay yürüyüşü Yurihin için sekizinci, Misurkin için de üçüncü oldu.

Rus astronotların 2013’te iki uzay yürüyüşü daha yapması planlanıyor. 9 Kasım’da Soçi 2014 Kış Olimpiyatları meşalesi istasyona ulaşacak ve 16 Aralık’ta da teknik bir yürüyüş gerçekleştirilecek.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası