Ege Postası
Geri

Rusya Başbakanı'ndan 'topyekün' savaş uyarısı

Rusya Başbakanı Dimitri Medvedev, Suriye'ye bölge ülkeleri tarafından yapılacak bir kara operasyonunun, 'uzun sürecek topyekûn bir savaşa dönüşeceğini' söyledi.
Rusya Başbakanı'ndan 'topyekün' savaş uyarısı
Haberler / Dünya
15 Şubat 2016 Pazartesi 10:19
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Rusya Başbakanı Dimitri Medvedev, bölge ülkeleri tarafından Suriye'ye karşı girişilecek bir kara operasyonunun, uzun sürecek topyekûn bir savaşa dönüşeceğini söyledi.

Euronews kanalına konuşan Medvedev, ABD Dışişleri Bakanı John Kerry'nin, barış planının başarısız olması halinde çatışmaya daha fazla ülkenin karışabileceği yolundaki açıklamasının sorulması üzerine, “Bunlar anlamsız sözler. Tek istediği uzun sürecek bir savaş ise kara operasyonu başlatabilir" dedi. Rusya'nın yeni bir savaşa istekli olmadığını söyleyen Medvedev, "Bir kara harekatı topyekûn bir savaş demektir" diye konuştu. 

ABD Dışişleri Bakanı John Kerry'nin, Suriye'de kara operasyonu başlatma ihtimaline ilişkin açıklamasına atıfta bulunan Medvedev, şöyle konuştu: "Kerry'nin açıklamalarını okudum. 'Diğer koalisyon ortaklarımızla kara harekatı başlatmaya hazırız' demiş. Eğer uzun süreli savaş istiyor ise kara harekatı da başlatabilir, her şey de. Ancak kimseyi korkutmaya gerek yok. Dışişleri Bakanı Lavrov ile hangi şekilde görüşme yapmışlar ise o şekilde anlaşmaya gitmek gerekli. Yoksa, 'her şey senaryoya uygun gitmezse diğer Arap ülkeleriyle birlikte kara harekatı düzenleriz' demek gerekmez. Ben bir daha tekrarlıyorum, kimse yeni bir savaş istemiyor. Ancak kara harekatı, uzun süreli savaş demek. Bunu anlamak gerekir." 

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası