Ege Postası
Geri

Rusya'dan Fransa'ya sevimli jest

Rusya, Paris'in Saint Denis banliyösünde yapılan operasyon esnasında ölen polis köpeği Diesel'in anısına Fransa'ya Dobrinya adında bir köpek yavrusu hediye edecek.
Rusya'dan Fransa'ya sevimli jest
Haberler / Dünya
21 Kasım 2015 Cumartesi 15:01
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Rusya İçişleri Bakanlığı Fransız polisine, Paris saldırıları ardından başkentin banliyö semti Saint Denis'te düzenlenen bir operasyonda ölen polis köpeği Diesel'in anısına Dobrinya adında bir köpek yavrusu hediye etme kararı aldı.
 
Rusya İçişleri Bakanlığı'nın sosyal medya üzerinden duyurduğu karar, Saint Denis'te Paris saldırılarının planlayıcısı Abdülhamit Ebayud'un da öldürüldüğü operasyonu izledi. Operasyonda polis köpeği Diesel'in öldüğünün açıklanması ardından sosyal medyada, #JeSuisChien (Ben bir köpeğim) ve #JeSuisDiesel (Ben Diesel'im) etiketi altında binlerce mesaj paylaşılmıştı. Rus polisi de bu kampanyaya destek vermişti.

Rusya İçişleri Bakanlığı'nın açıklamasında, adını bir Rus kahramanından alan köpek yavrusu Dobrinya'nın Fransız polisine, 'Fransızlarla terörle mücadelede dayanışmasının bir simgesi' olarak hediye edileceği belirtildi.
Rus folklorunda 'Dobrinya', iyiliğin gücü, cesaret ve kendini feda edebilme gibi özellikleri simgeliyor. (Sputnik)

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası