Ege Postası
Geri

Rusya’da 140 kişi aşırılıkçı örgütlerle irtibat gerekçesi ile göz altına alındı

Rusya’nın başkenti Moskova’da ibadet için kullanıldığı belirtilen bir binada toplanan 140 kişi Federal Güvenlik Servisi’nin (FSB) düzenlediği operasyonla göz altına alındı. Aşırılıkçı örgütlerle irtibatlı oldukları gerekçesi...
Rusya’da 140 kişi aşırılıkçı örgütlerle irtibat gerekçesi ile göz altına alındı
Haberler / Dünya
27 Nisan 2013 Cumartesi 09:45
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Rusya’nın başkenti Moskova’da ibadet için kullanıldığı belirtilen bir binada toplanan 140 kişi Federal Güvenlik Servisi’nin (FSB) düzenlediği operasyonla göz altına alındı. Aşırılıkçı örgütlerle irtibatlı oldukları gerekçesi ile gözaltına alınanlardan 30’unun yabancı ülke vatandaşı olduğu belirtiliyor.

FSB, Danilovskaya 8 nolu binada yapılan operasyonda göz altına alınan şahısların Moskova'nın güneyinde bulunan farklı polis merkezlerine götürüldüğünü açıkladı.

Operasyonun terörist ya da aşırılıkçı gruplarla irtibatlı şahısların kimliklerinin tespiti için yapıldığı vurgulanıyor. FSB bölgede ibadethane olarak kullanılan merkezi Kuzey Kafkasya’da yasal olmayan aşırılıkçı yapılarla irtibatlı şahıslar tarafından sıklıkla ziyaret edildiğine dikkat çekiyor. FSB’ye göre binaya ziyaret edenlerin bazıları Rusya’nın farklı bölgelerinde terör olaylarına ve aşırılıkçı hareketlere katılmış.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası