Ege Postası
Geri

Rusya’da bıçaklama olayı etnik kavgaya dönüştü

Rusya’nın Saratov bölgesi Pugaçov şehrinde Ruslan Marjanov (20) isimli bir kişinin 16 yaşındaki bir Çeçen genç tarafından bıçaklanarak öldürülmesi, etnik kavgaya dönüştü. Olayın ardından yaklaşık bin 500 kişilik bir grup yolları...
Rusya’da bıçaklama olayı etnik kavgaya dönüştü
Haberler / Dünya
9 Temmuz 2013 Salı 14:24
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Rusya’nın Saratov bölgesi Pugaçov şehrinde Ruslan Marjanov (20) isimli bir kişinin 16 yaşındaki bir Çeçen genç tarafından bıçaklanarak öldürülmesi, etnik kavgaya dönüştü. Olayın ardından yaklaşık bin 500 kişilik bir grup yolları kapatarak gösteri yaptı. Kalabalık Çeçenlerin şehirden çıkartılmasını istedi. Öfkeli kalabalığın, Kafkasyalıların oturduğu semte saldırmak istemesi üzerine özel polis gücü OMON bölgeye sevkedildi.
İnterfaks haber ajansına göre, kalabalık Kuzey Kafkasyalılara ait bir kafeyi kundaklamaya çalıştı.

Rus basını ölümle sonuçlanan kavganın kız yüzünden çıktığını iddia etti. Cinayet zanlısı Çeçen genç gözaltına alındı.
Versiya Saratov gazetesine göre ise ölen gencin babası gösteri yapan halkı sakinleştirmek için büyük çaba sarf etti. Gazeteye göre oğlunun etnik bir kavgadan dolayı öldürülmediğini söyleyen acılı baba, kavganın içki yüzünden çıktığını ifade etti.
Rusya’ya bağlı Çeçenistan Cumhuriyeti Başkanı Ramzan Kadirov, etnik kimliğine bakmaksızın cinayeti yapan zanlının mutlaka cezalandırılması gerektiğini belirtti. Kadirov, ölen gencin ailesine ise başsağlığı diledi.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası