Ege Postası
Geri

Rusya’da öğrenci bulamayan 700 okul kapanıyor

Rusya Tüketici Hakları Koruma Kurulu Rospotrebnazor Başkanı Genadi Onişenko, azalan nüfus nedeni ile öğrenci bulamayan 700’den fazla okulun kapanacağını açıkladı.1 Eylül’de başlayacak eğitim öğretim yılı ile ilgili basına değerlendirmede...
Rusya’da öğrenci bulamayan 700 okul kapanıyor
Haberler / Dünya
14 Ağustos 2013 Çarşamba 13:11
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Rusya Tüketici Hakları Koruma Kurulu Rospotrebnazor Başkanı Genadi Onişenko, azalan nüfus nedeni ile öğrenci bulamayan 700’den fazla okulun kapanacağını açıkladı.

1 Eylül’de başlayacak eğitim öğretim yılı ile ilgili basına değerlendirmede bulunan Onişenko, “Bu yıl 733 eğitim kurumunu kapatmayı planlıyoruz. Bunlardan 464’ü merkez federal bölgede bulunuyor. Gerekçe ise öğrenci olmaması…” dedi.

Onişenko, 44 bin okulun yeni eğitim ve öğretim yılına hazır olduğunu söyledi. Yeni dönemde 13 milyon öğrenci ders başı yapacak, bunlardan 1,5 milyonu yeni okula başlayanlardan oluşuyor.

Rusya nüfusu 3-4 yıl öncesine kadar her yıl ortalama 600 bin civarında kayıp yaşıyordu. Azalan nüfus şimdilerde okul ve asker alımlarına yansımış durumda.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in 3 çocuk teşvikleri ile son yıllarda nüfus artış hızında önemli başarı sağlandı. 143 milyonu bulan Rusya nüfusu ilk kez 2013’ün ilk yarısında binli rakamlarla da olsa artıya geçti.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası