Ege Postası
Geri

SAÜ Rektörlüğü akademisyenlerin üretimini online takip ediyor

Sakarya Üniversitesi (SAÜ) akademik kadronun bütün çalışmalarını online olarak izlemeye başladı. 'Hangi hoca kaç makale yazmış, hangi bilimsel çalışmalarda bulunmuş, hangi toplantılara katılmış' otomatik olarak SAÜ Bilgi Sistemi’ne...
SAÜ Rektörlüğü akademisyenlerin üretimini online takip ediyor
Haberler / Güncel
12 Eylül 2013 Perşembe 16:36
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Sakarya Üniversitesi (SAÜ) akademik kadronun bütün çalışmalarını online olarak izlemeye başladı. 'Hangi hoca kaç makale yazmış, hangi bilimsel çalışmalarda bulunmuş, hangi toplantılara katılmış' otomatik olarak SAÜ Bilgi Sistemi’ne işlenerek, izlenilmesine imkan sağlıyor.

SAÜ Rektörü Prof.Dr. Muzaffer Elmas, kampüste düzenlediği basın toplantısında yeni akademik yılla ilgili bilgi verdi. Yönetim olarak şeffaflığa büyük önem verdiklerini ifade eden Elmas, SAÜ Bilgi Sistemi’ni (SABİS) kurduklarını söyledi. Bu uygulamanın üniversiteler arasında bir ilk olduğunu ifade eden Elmas, üniversitenin internet sayfaları üzerinden tüm bilgilerinin SABİSTE yer aldığını, isteyen hocanın kendi ve diğer tüm akademik camianın çalışmalarını internet üzerinden izleyebileceğini belirtti.Elmas, “Tarayıcı otomatik bir setsem kurduk. Üniversitede hangi bölümde kaç öğrenci olduğundan tutunda hangi hoca hangi bilimsel çalışmayı yapmış, hangi makaleyi yazmış, hangi faaliyetlerde bulunmuş, bütün bu bilgiler tarayıcı bir sistem sayesinde doğrudan kişiler adına oluşturulan sayfalara otomatik olarak anında aktarılıyor. Bu şekilde kimin ne yaptığı görülebiliyor. Değerlendirmeler buna göre yapılıyor." dedi.

HALKADA AÇILACAK
Elmas, SABİS’in daha sonra halka da açılacağını belirterek, hocaların bireysel performansını, hem diğer hocalar, hem öğrenciler hem de halkın görebileceğini dile getirdi. Şeffaflığa çok önem verdiğini vurgulayan Elmas, “Üniversitede paylaşmadığımız hiç bir şey olmayacak.Bu programı yaparken de amacımız bu. Yapılan işlerden, ihaleden, hocaların performansından, sınıfların doluluk oranına kadar her şeyi burada paylaşacağız. Bunu şeffaflığın yaranına inandığımız için yapıyoruz. Bu projeyi YÖK’e sunduk. YÖK’de beğendi. Belki bu sistem bütün üniversitelerde uygulanabilecek." diye konuştu.

DERS SAYISI AZALTILDI
Elmas, benzer dersleri birleştirerek ders sayısını azalttıklarını, bu şekilde sosyal faaliyetler için öğrencilere daha fazla zaman kaldığını dile getirdi. 13 bin tanımlı dersi 7 bine indirdikleri ifade eden Elmas, şu bilgileri verdi: “ Aynı içerikte, isimleri farklı; örneğin 'iletişim bilgisi', 'iletişim teorisi' gibi böyle çeşitli isimlerle türetilmiş bir süre ders vardı. Bu dersleri birleştirdik. Dönem ders sayısını 5’e indirdik. Öğrencilere daha fazla zaman kalsın, ders çalışsın, kitap okusun diye."

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2025 Ege Postası