Ege Postası
Geri

SBS stresini geride bırakan öğrenciler, sonuçların açıklanmasını bekliyor

İyi bir lisede eğitim almak isteyen 1 milyon 127 bin 211 öğrenci, Seviye Belirleme Sınavı'nda (SBS) ter döktü. Sınavın sona ermesiyle aylardır süren stresi geride bırakan öğrenciler, rahat bir nefes aldı. Sınavın iyi geçtiğini ifade eden...
SBS stresini geride bırakan öğrenciler, sonuçların açıklanmasını bekliyor
Haberler / Güncel
8 Haziran 2013 Cumartesi 13:34
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
İyi bir lisede eğitim almak isteyen 1 milyon 127 bin 211 öğrenci, Seviye Belirleme Sınavı'nda (SBS) ter döktü. Sınavın sona ermesiyle aylardır süren stresi geride bırakan öğrenciler, rahat bir nefes aldı. Sınavın iyi geçtiğini ifade eden öğrenciler, streslerinin sonuçların açıklanmasıyla sona ereceğini kaydetti.

Samsun Anadolu, Anadolu Öğretmen, Fen Lisesi, Meslek Liseleri dahil toplam 122 lisede eğitimlerine devam edecek yaklaşık 265 bin öğrenci, kendileri için en iyi liseyi kazanabilmek için yarıştı. Seviye Belirleme Sınavı Türkiye sıralamasında 53. olan Samsun’da sınava giren öğrenciler, çalışmalarının meyvesini almak istiyor.

Sabah saatlerinden itibaren velileriyle birlikte liselerin yolunu tutan öğrenciler, sınava dualarla uğurlandı. Heyecanlı oldukları gözlenen öğrenciler için aileleri okul bahçelerinden ‘Yasin-i Şerif okuyup dualar etti. Öğrencilerin yanı sıra velilerin de heyecanlı oldukları gözlendi. Sınav bitiminde ise stres yerini sonuç merakına bıraktı. Aylardır çalıştıkları sınavın stresini geride bırakan öğrenciler, yönünü sonuçlara çevirdi. Sınav maratonun bitmesine çok sevindiklerini ifade eden öğrenciler, streslerinin ise devam ettiğini kaydetti. Lise adayları, psikolojik sonuçların açıklanmasından sonra rahatlayacaklarını belirtti.

Sınavla ilgili açıklama yapan ve öğrencilere başarılar dileyen Samsun İl Milli Eğitim Müdürü Mustafa Cora, sınavın önemli ama her şey olmadığını söyledi. Ailelere de büyük görevler düştüğünün altını çizen Müdür Cora, “Aileler, çocuklarının kaygılarını yükseltici davranışlardan kaçınmalıdır. Öncelikle çocuklarınızın ergenlik döneminde olduğunu ve bu dönemin özelliklerini taşıdığını unutmamalısınız. Çocuğa, sınav sonucunun kişisel değerini ve yaşamın bütününü belirlemediğini, çocuğunuzun sınav sonucu ne olursa olsun ona karşı sevginizde, davranışlarınızda bir değişme olmayacağını hissettirmelisiniz.” ifadelerini kullandı.

Milli Eğitim Bakanlığı’nın açıkladığı 2012-2013 eğitim öğretim dönemi tavan puanlarına göre Samsun’da en yüksek lise tavan puanlı okul 495, 910 puanla Samsun Garip Zeycan Yıldırım Fen Lisesi olmuştu. En düşük tavan puanına sahip okul ise 341,175 puanla Vezirköprü Ticaret Meslek Lisesi olarak açıklanmıştı.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası