Ege Postası
Geri

SGK İzmir 'Sıfır Atık Projesi'nin ilk adımını attı

Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü ile Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) İzmir İl Müdürlüğü tarafından, 'Sıfır Atık Projesi'nin başlangıç toplantısı düzenlendi. SGK İl Müdürlüğü 'Sıfır Atık Projesi'ni İzmir'de uygulamaya başlayan ilk kurum oldu.
SGK İzmir 'Sıfır Atık Projesi'nin ilk adımını attı
Haberler / İzmir
12 Eylül 2018 Çarşamba 17:01
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü ile Sosyal Güvenlik Kurumu İzmir İl Müdürlüğü tarafından, 'Sıfır Atık Projesi'nin başlaması nedeniyle SGK Buca Yerleşkesi Konferans Salonu'nda toplantı düzenlendi. Toplantı sonrası, SGK Buca Yerleşkesi'ne, SGK İl Müdürü Ekrem Gülcemal ile Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Selahattin Varan tarafından 'Sıfır Atık Projesi'nin uygulandığına dair yazı asıldı.

Buca yerleşkesinde 'Sıfır Atık Projesi'nin başlatıldığını belirten SGK İl Müdürü Ekrem Gülcemal, "Sosyal Güvenlik Kurumu olarak, yaklaşık 2 bin personel ile birlikte kendi alanımızdaki görevlerimizi yerine getirirken, yaşadığımız şehre ve çevremize olan görevimizin de bilincindeyiz. Bu amaçla Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan himayesinde Çevre ve Şehircilik Bakanlığınca yürütülen 'Sıfır Atık Projesi'nde İzmir Sosyal Güvenlik Müdürlüğü olarak ilk adımı atıyoruz. Buca Yerleşkemizde sıfır atık projesinin uygulamasına başlıyoruz. Çöplerimizi ayrıştırmak ve daha az çöp üretmek için bu projeye imza attık. Buca yerleşkesinde bir ayrıştırma merkezi kurduk, personelimizin çalıştığı tüm binalara 15 adet geri dönüşüm kumbarası yerleştirdik. Buca yerleşkemizde başladığımız sıfır atık projesi İzmir'de faaliyet gösterdiğimiz 24 ilçe müdürlüğümüzde de en kısa sürede hayata geçecek" dedi.

GEÇ KALINMIŞ BİR PROJE

İzmir ilinde kurumsal olarak bu uygulamaya geçen Sosyal Güvenlik Kurumu'nu kutladığını dile getiren Çevre ve Şehircilik İzmir İl Müdürü Selahattin Varan, "Sıfır atık projesi ülkemizde bugüne kadar geç kalınmış bir projedir. Sıfır atık projesini kamu kurum ve kuruluşları 31 Aralık tarihine kadar uygulamak durumundalar. Daha sonra özel sektör çalışma grupları da 2023'e kadar projeye katılacak. Bu ülkede yaşayanların bu projenin kıymetini kavraması gerekir. Sıfır atık dönüşümü ile kaynakların azalmasını önlemek ve bu kaynaklara yönelik üretim yapılırken enerji ve su tasarrufu sağlamak bu işin merkezinde var. İzmir ilinde kurumsal olarak bu uygulamaya geçen Sosyal Güvenlik Kurumu'nu kutluyorum. İnşallah bu hassasiyet, diğer ilçe müdürlükleriyle birlikte Sosyal Güvenlik Kurumu'nun tamamını kapsar" diye konuştu.

400 kişilik Çevre ve Şehircilik İzmir İl Müdürlüğü'nde 8 ayda elde edilen tasarruf verilerini açıklayan Varan, şu bilgileri paylaştı:

"8 ayda, kağıt kartondan 2 bin 200 ton, plastikten 776 kilogram, camdan 273 kilogram, metalden 39 kilogram, organik 849 kilogram, geri dönüştürülmeyen atıklardan 1500 kilogram, beton atıklarından 6 ton, demir ve çelik atıklarından 10 kilogram tasarruf ettik. Bu değerlerle birlikte 37 tane ağacı kurtarmış oluyoruz. 600 metrekarelik orman alanını, 60 metreküp su israfını önlüyoruz, 13 bin 518 kw saat enerji tasarruf ediyoruz, 432 kilogram sera gazını önlüyoruz, 13 varil petrol kullanımını azaltmış oluyoruz. Bu önemsenmeyecek bir konu değil" dedi. (DHA)

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası