Ege Postası
Geri

ŞİÖ dışişleri bakanları Bişkek'te

Kırgızistan, Şanghay İşbirliği Örgütü’ne üye ülkelerin dışişleri bakanlarını ağırlıyor. Kırgızistan’ın ilk konuğu Tacikistan Dışişleri Bakanı Hamrohon Zarifi oldu.Kırgızistan Dışişleri Bakanı Erlan Abdıldayev, Tacik mevkidaşı...
ŞİÖ dışişleri bakanları Bişkek'te
Haberler / Dünya
12 Temmuz 2013 Cuma 14:23
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Kırgızistan, Şanghay İşbirliği Örgütü’ne üye ülkelerin dışişleri bakanlarını ağırlıyor. Kırgızistan’ın ilk konuğu Tacikistan Dışişleri Bakanı Hamrohon Zarifi oldu.
Kırgızistan Dışişleri Bakanı Erlan Abdıldayev, Tacik mevkidaşı Zarifi ile bir araya geldi. Bakanlar, iki ülke ilişkileri yanı sıra yarın yapılacak ŞİÖ Dışişleri Bakanları Toplantısı’nı da değerlendirdi. Abdıldayev ile Zarifi, iki ülkenin ulaşım, iletişim ve sınır işbirliğini ilişkilerini ele aldı.
ÇİN DIŞİŞLERİ BAKANI’NIN İLK ZİYARETİ
ŞİÖ toplantısına, Çin Dışişleri Bakanı Wang Yi de katılacak. Orta Asya’ya ilk ziyaretini gerçekleştirecek olan Çinli Bakan, Kırgızistan’dan sonra Türkmenistan ve Özbekistan’ı da ziyaret edecek.
Çin, Orta Asya ülkelerinin ekonomik alanda en önemli ortağı konumunda. 2012 yılında Kırgızistan ile Çin arasında dış ticaret hacmi 1 milyar 217 milyon dolar seviyesine ulaştı. Bu yılın ilk dört ayında sözkonusu rakam 326 milyon doları buldu.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası