Kuşadası'nda yaşayan Yağmur-Enis Talha Çiftçi çiftinin bebekleri Teoman'a, doğumundan 10 gün sonra özel bir hastanede yapılan topuk kanı testinin ardından SMA Tip 1 teşhisi konuldu. Aile, SMA Tip 1 hastaları için Dubai ve Almanya'da uygulanan gen tedavisine ulaşmak amacıyla, 12 Eylül'de Aydın Valiliği izniyle yardım kampanyası başlattı. Toplam maliyeti 1 milyon 817 bin dolar olan tedavi için başlatılan kampanyada, şu ana kadar hedefin yüzde 71'ine ulaşıldığı belirtildi. 5,5 aylık Teoman Çiftçi için Kuşadası Belediyesi tarafından dayanışma gecesi düzenlendi. Belediye Başkanı Ömer Günel öncülüğünde gerçekleştirilen ve rock grubu Necati ve Saykolar'ın sahne aldığı gecede, Teoman bebeğin tedavisi için yürütülen Aydın Valiliği onaylı yardım kampanyasına destek sağlandı.

KUŞADASI TEK YÜREK OLDU
Kuşadası Belediyesi tarafından düzenlenen 'Teoman'a Umut Gecesi'nde, konser bilet satışlarından elde edilen gelirle Teoman'ın yardım kampanyasına yaklaşık 9 milyon lira aktarıldı. Gecede konuşan Kuşadası Belediye Başkanı Ömer Günel, "Teoman'ın ilacına kavuşması için hala bir miktar eksik var. Kuşadası olarak kalan tutarı toplamayı başaracağımıza eminim. Daha önce SMA hastası Çağla Deniz Tunç için gerekli parayı toplayarak Dubai'ye göndermiştik. Tüm Kuşadası'nı ve hayırsever iş insanlarımızı Teoman'a destek olmaya davet ediyorum" dedi.

Anne Yağmur Çiftçi ise "Teoman'ın ilacını alabilmesi için sadece 15 günümüz kaldı. Zamanımız giderek daralıyor. Tedavinin, Teoman 6 aylık olmadan yapılması gerekiyor. Bu süreden sonra oluşabilecek kas hasarları kalıcı hale geliyor. Bugüne kadar bize destek olan herkese teşekkür ederim" diye konuştu.

Kuşadası Ticaret Odası (KUTO) Başkanı Serdar Akdoğan da konuşmasında, "Teoman'ın yaşadığı bu hastalık her çocuğun başına gelebilir. Kuşadası'nın kendi evladına sahip çıkacağına inanıyorum" diye konuştu.(DHA)