Ege Postası
Geri

SOCAR Yunan doğal gaz şirketi DEPA'yı alıyor

Azerbaycan Devlet Petrol Şirketi(SOCAR), Yunanistan'ın doğal gaz şirketi DEPA'yı satın alıyor. Konuya ilişkin SOCAR Başkanı Rövnag Abdullayev basına yaptığı açıklamada söz konusu satışın gerçekleşmesi için Yunan hükumetiyle görüşmelerde...
SOCAR Yunan doğal gaz şirketi DEPA'yı alıyor
Haberler / Ekonomi
15 Haziran 2013 Cumartesi 15:21
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Azerbaycan Devlet Petrol Şirketi(SOCAR), Yunanistan'ın doğal gaz şirketi DEPA'yı satın alıyor. Konuya ilişkin SOCAR Başkanı Rövnag Abdullayev basına yaptığı açıklamada söz konusu satışın gerçekleşmesi için Yunan hükumetiyle görüşmelerde son aşamaya gelindiğini bildirdi.
Taraflar arasındaki görüşmelerin ilgili şahıslar vasıtasıyla Cenevre'de başladığını bildiren Abdullayev ''Satışla ilgili aramızdaki bir çok sorunu çözdük. İhale zarfları açıldı ve artık biz Yunan tarafıyla konuya ilişkin bazı detayları görüşüyoruz'' dedi.
Abdullayev DEPA'nın alınmasıyla ülkesinin Yunanistan'ın doğal gaz dağıtım işini almış olacağına dikkat çekerek, söz konusu satışla Avrupa Birliği(AB)üyesi ülkelerden birinin doğal gaz pazarını ellerinde tutmuş olacaklarını söyledi. Bu gelişmenin kendileri için önemli olduğunu bildiren Abdullayev, Azerbaycan'ın artık AB için güvenilir doğal gaz ihracatçısı olarak tanındığını sözlerine ekledi.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası