Ege Postası
Geri

SODEM ödülleri sahiplerini buldu... İzmir'den 4 başkana onur

Sosyal Demokrat Belediyeler Derneği (SODEM) tarafından ikinci kez düzenlenen Yerel Yönetim Ödülleri töreni Ankara'da gerçekleşti. Seçici Kurul tarafından değerlendirilen CHP'li belediyelerin başarılı projelerinin ödüllendirildiği programda, belediye başkanları ödüllerini CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’ndan aldı. Gecede ise İzmir’den 4 belediye başkanın projeleri ödül almaya değer bulundu. SODEM ödülleri sahiplerini buldu
SODEM ödülleri sahiplerini buldu... İzmir'den 4 başkana onur
Haberler / Yerel Yönetimler
12 Ekim 2018 Cuma 21:42
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

EGEPOSTASI- Sosyal Demokrat Belediyeler Derneği'nin (SODEM) Yerel Yönetim Ödülleri, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu tarafından takdim edildi.  

Çankaya Belediyesi Zübeyde Hanım Sosyal Tesisi'nde, SODEM'in bu yıl ikincisini düzenlediği Yerel Yönetim Ödülleri Töreni gerçekleştirildi. Törene CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, CHP Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun, SODEM üyesi CHP’li belediye başkanları katıldı.

Törende, SODEM ve Seferihisar Belediye Başkanı Tunç Soyer, Çankaya Belediye Başkanı Alper Taşdelen ile projeleri inceleyen Seçici Kurul adına Prof. Dr. Korel Göymen, konuşma yaptı.

Törende, SODEM'e üye 96 belediyenin Sosyal Projeler ve İstihdam, Kentsel Gelişim, Tarım, Kültür-Sanat, Tarih, Demokratik Katılım ve Yönetişim, Çevre, Sağlık, Sokak Hayvanları, Turizm, Çocuk, Eğitim, Gençlik ve Spor gibi konu başlıkları altında 300’den fazla proje ile katıldığı değerlendirme sonucunda en başarılı belediyeler ödüle layık görüldü. Ödüller, CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu tarafından verildi.

İZMİR’DEN 4 BAŞKAN ÖDÜL ALDI

İzmir’den 4 belediye başkanının ödül almaya hak kazandığı gecede, Sosyal Proje ve İstihdam kategorisinde ‘Semt Evi’ projesiyle Balçova Belediye Başkanı Mehmet Ali Çalkaya, Sanat ve Kültür kategorisinde ‘Karşıyaka Oda Orkestrası’ projesiyle Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar,

Eğitim, Gençlik ve Spor kategorisinde 'Charlie Chaplin Etüt Meslek ve Sanat Atölyesi' projesiyle Buca Belediye Başkanı Levent Piriştina, Tarih kategorisinde ‘Beydağ Kalesi Uyanıyor’ projesiyle Beydağ Belediye Başkanı Vasfi Şentürk ödül aldılar. 

Kılıçdaroğlu, tören sonunda SODEM Yönetim Kurulunda yer alanlar ve belediye başkanlarıyla hatıra fotoğrafı çektirdi.

BALÇOVA SEMTEVİ'NE BÜYÜK ONUR

Balçova Belediyesi’nin, kadınların sosyal ve ekonomik hayatta daha çok söz sahibi olmaları için açtığı Semtevleri, Türkiye’nin en başarılı sosyal projeleri arasında yer aldı.

Balçova’daki kadınlara ücretsiz meslek kurslarının verildiği, kadınların sosyal ve ekonomik alanlarda daha çok söz sahibi olmasını sağlayan Semtevleri Projesi de Sosyal Projeler ve İstihdam konu başlığında ödüle hak kazanan proje oldu.

Projenin mimarı olan ve ödülünü CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’ndan alan Balçova Belediye Başkanı Mehmet Ali Çalkaya “Semtevleri popülizm adına yapılmış bır iş değil. Tam tersine 14 yıldır emek verdiğimiz, her gün yeni hedefler yüklediğimiz bir çalışma. Meclis üyelerimiz, ekip arkadaşlarım ve ben, kadının söz sahibi olmadığı bir ülkenin gelişeceğine inanmıyoruz. Balçovalı kadınlar artık hayatın her alanında söz sahibi oldu ve her gün başarılar elde ediyorlar. Bu toplumsal bilinç ve kalkınma projesinin ödül almasından dolayı inanılmaz bir gurur duyuyorum” diye konuştu. 

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası