Ege Postası
Geri

SPK'ya 'Metro' çarptı!

TBMM’deki gece yarısı operasyonu ile SPK Başkan ve üyelerinin görevlerine son verilmesinin altında ‘’Galip Öztürk ve Metro Turizm’’ olay yatıyor.
SPK'ya 'Metro' çarptı!
Haberler / Güncel
8 Aralık 2012 Cumartesi 09:38
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

ANKARA - TBMM’de yapılan gece yarısı operasyonu ile SPK Başkan ve üyelerinin görevlerine son verilmesinin altında ‘’Galip Öztürk ve Metro Turizm’’ olayının yattığı öğrenildi. Hakkında 145 yıl hapis istemi le dava açılan Metro Turizmin sahibi Galip Öztürk ile ilgili iddianamede, SPK ile ilgili suçlamalar da bulunuyor.

 TBMM’de SPK yasa tasarısı ele alınırken Başbakan yardımcısı Ali Babacan’ın verdiği bir önerge ile, SPK Başkanı Vedat Akgiray ve SPK üyeleri görevden alındı. Bu gelişmenin altından, İstanbul’da yapılan Metro Turizm operasyonu çıktı.

 METRO OPERASYONU

Bir süre önce İstanbul’da polisin yaptığı operasyondan sonra, Galip Öztürk ve 70 sanık hakkında ‘’Çıkar amaçlı suç örgütü kurdukları’’ iddiasıyla dava açılmıştı. Bu davada yargılanacak sanıklar arasında SPK eski üyesi ve Başbakanlık Müsteşar Yardımcısı Abdülkerim Emek de yer alıyor. İddianamede SPK üyesi Vahdettin Ertaş’a ve SPK’ya yönelik suçlamalar da bulunuyor.  

 AKP eski milletvekilleri Mustafa Baş ile Mustafa Açıkalın ile Emlakbank eski Genel Müdürü Sinan Solok’un da sanık olduğu davanın iddianamesinde, eski milletvekili Baş’ın, Galip Öztürk’ün gözaltına alınacağını önceden öğrenip haber verdiği, Öztürk’ün karayoluyla Bulgaristan’a kaçmak isterken yakalandığı belirtilmişti.

 

SPK’YA BASKI YAPTI

İddianamede, Öztürk’ün sermaye piyasası kanununa aykırılık taşıyan işlemlerini kapatmak için SPK’nın eski ve yeni üyeleri Abdülkerim Emek ve Vahdettin Ertaş le ilişki kurduğu,sorunların Ertaş tarafından halledildiği,  SPK üyelerine hediyeler gönderildiği, Emek’in de İstanbul’da  Öztürk’e ait otellerde ücretsiz konakladığı vurgulanmıştı. (Gazeteport)

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası