Ege Postası
Geri

STK'lar Hububat Ticaret Merkezi'ne kavşak talebi için biraraya geldi

Mardin’in Kızıltepe ilçesinde İpek Yolu üzerinde yapılan Türkiye’nin en büyük Hububat Ticaret Merkezi’ne araç giriş çıkışlarında yaşanan yoğunluk nedeniyle esnaflar kavşak talep ediyor. Ağır tonajlı araçların yoğun hareketliliğinin...
STK'lar Hububat Ticaret Merkezi'ne kavşak talebi için biraraya geldi
Haberler / Güncel
26 Haziran 2013 Çarşamba 11:35
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Mardin’in Kızıltepe ilçesinde İpek Yolu üzerinde yapılan Türkiye’nin en büyük Hububat Ticaret Merkezi’ne araç giriş çıkışlarında yaşanan yoğunluk nedeniyle esnaflar kavşak talep ediyor. Ağır tonajlı araçların yoğun hareketliliğinin yaşandığı merkeze kavşak yapılması için 2 yıldan fazladır sürdürülen çalışmalarda netice elde edilmedi.

    Merkez binasında basın mensupları ile bir araya gelen zahireciler derneği, köy muhtarları ve sivil toplum örgütleri bürokrasiden yakındı. Yapılacak kavşak ile onlarca köy yolunun da açılacağını belirten muhtar ve STK’lar, duble yolda vatandaşların kendi imkanları ile yaptıkları geçitlerin tehlike saçtığına dikkat çekti.

    Güneydoğu Muhtarlar Federasyonu Başkanı Hatip Şeran, yapılan yatırımın büyüklüğüne dikkat çekerek bir kavşağın esirgenmemesi gerektiğini dile getirdi. Zahireci esnafın kalkınmaya büyük destek sağladığını kaydeden Şeran, tarihi İpek Yolunda yaşanan trafik yoğunluğu hatırlattı. Şeran, Hububat Ticaret Merkezi’nden ağır tonajlı araçların yoğun bir şekilde giriş-çıkış yaptığını ve bunu kavşak olmadığı için ana yolla çıkılırken büyük tehlike oluştuğunu söyledi.

    Zaman zaman kazaların yaşandığına işaret eden Kızıltepe Sivil Toplum Kuruluşları Platformu Genel Sekreteri Ömer Faruk Kılıç, yapılan yatırımın Mardin’in ihtiyacı olduğunu söyledi. Esnafların tesisi kendi imkanları ile yaptıklarını belirten Kılıç, ”Esnaflarımız girişimlerde bulunarak büyük bir tesis yaptılar. Devletten 5 kuruş destek alamdan bunu başardılar. Bu tür girişimler bizim bölgede gerçekten çok az. Ancak tesis faaliyete girdi ve bazı eksiklikler var. Bunun en önemlisi ise tesise yapılacak kavşak. Bu Mardin’in ihtiyacı olan bir tesistir ve çok yoğun bir trafiği vardır. Buraya yapılacak kavşak çok önemlidir. Büyük felaketler yaşanmadan buraya ayrılacak bir bütçe ile kavşak yapılmalıdır.” ifadelerini kullandı.

    Yaşanan kazalarda 3 vatandaşın öldüğünü hatırlatan Zahireciler Derneği Başkanı Mehmet Şerif Öter, son 15 trafik kazasının ise maddi hasarlarla atlatıldığını bildirdi. Öter, “2.5 yıldır bir sinyalizasyonlu kavşak için mücadele verdik. Ancak bürokrasi kraliyetine takıldık. Trafik komisyonu toplanıp kavşak için acil kararı alıyor. Ancak bürokrasi Vali ve Kaymakamımızın taleplerini ciddiye almıyor. Ticaret Merkezine ürünlerini getiren çiftçiler her gün ölümle burun burunadır. 7 ay önce Genel Müdürlük tarafından kavşak projesi onaylandı. Buna rağmen onaylanan proje uygulanmıyor. İki haftaya kadar olumlu gelişme olmazsa haktan sonra en büyük güç olan halkımızın desteğiyle kitlesel farklı eylemlere başvuracağız. Bürokrasi krallığına, rantçılığına başkaldıracağız.” şeklinde konuştu.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası