Ege Postası
Geri

STK'lardan 'çözüm süreci'ne destek açıklaması

Kocaeli'nin Dilovası ilçesinde faaliyet gösteren 15 sivil toplum kuruluşunun temsilcisi bir araya gelerek, 'çözüm süreci'ne destek verdiklerini açıkladı.         Dilovası Dernekler Federasyonu olarak...
STK'lardan 'çözüm süreci'ne destek açıklaması
Haberler / Güncel
16 Nisan 2013 Salı 10:08
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Kocaeli'nin Dilovası ilçesinde faaliyet gösteren 15 sivil toplum kuruluşunun temsilcisi bir araya gelerek, 'çözüm süreci'ne destek verdiklerini açıkladı.

        Dilovası Dernekler Federasyonu olarak yazılı açıklama yayınlayan sivil toplum kuruluşları, Dilovası'nı örnek göstererek 'çözüm süreci'ni desteklediklerini bildirdi.

        Dilovası'nın Anadolu'nun her yerinden göç almakla beraber Türkiye’yi özetleyen bir ilçe olduğu ve bu nedenle ilçe için 'bir Türkiye mozaiği' ifadesinin kullanabileceği belirtilen açıklamada, "Karmaşık toplumsal yapısına rağmen, toplumsal barışın her zaman hakim olduğu Dilovası'nda, Türk, Kürt, Laz, Manav, Çerkez, Zaza, Yörük v.s. kitlesel ya da bireysel olarak düğünlerinde halaylar ve horonlar çekmiş, cenazelerinde ise acılarını ortak paylaşmışlardır. Dilovası'nın menfaatleri söz konusu olduğunda her kesimden dernek ve kanaat önderleri farklılıklarını bir kenara bırakıp Dilovası ortak paydasında bir araya gelmişlerdir. Yöre, sosyal, kültürel, eğitim, spor, yardımlaşma ve dayanışma amaçlı kurulan ve kurulacak her derneğin bir araya gelip Dilovası Dernekler Federasyonu'nu kurması da ülkemiz, ilimiz ve ilçemiz adına birlikteliğin ne kadar önemli olduğunun somut örneğidir. Bu birlikteliğimizin bütün herkese örnek olmasını umut ediyoruz." ifadeleri yer aldı.

        Ülkenin tarihi bir süreçten geçtiğine dikkat çekilen açıklamada, "30 yıldır devam eden anaların yüreklerini dağlayan, ömürlerinin baharındaki genç fidanları toprağa düşüren, ülke ekonomisinde büyük kayıplara yol açan meselesinin çözümünde tünelin ucundaki ışık nihayet görünmektedir. Bu meselenin çözüme kavuşması ve artık insanların ölmemesi adına tavır ortaya koymak ve desteklemek insani ve vicdani bir zorunluluktur. Bu tarihi süreçte toplumsal yapısı itibari ile özel bir yer konumunda olan Dilovası'nda bulunan sivil toplum kuruluşları olarak kardeş kavgasını nihayete erdirecek, silahların değil fikirlerin konuştuğu, anaların ağlamadığı, demokrasinin bütün değerlerinin içselleştirildiği, kimsenin farklılıklarından dolayı dışlanmadığı aksine farklılıkların zenginlik olarak görüldüğü, temel hak ve hürriyetlerin gerçek mana da anayasal güvence altına alındığı ve ırkçılığın her türlüsünün lanetlendiği bir Türkiye umut ediyoruz. Bu umudumuzun gerçekleşmesi adına bizler bu çözüm sürecini destekliyoruz. Bu süreç de Dilovası'ndaki sivil toplum kuruluşları olarak üzerimize düşen tarihsel sorumluluğun gereği olarak bu bildiriyi kamuoyuna deklare ediyoruz." denildi.

        Sürece katkı sağlamak adına yapılan açıklama yayınlayan Dilovası Dernekler Federasyonu'na bağlı dernekler şöyle: "Dilovası Bingöllüler Derneği, Dilovası Karadenizliler Derneği, Dilovası Muşlular Derneği, Dilovası Gümüşhane Kürtünlüler Derneği, Dilovası Vanlılar Derneği, Dilovası Giresunlular Derneği, Dilovası Erzurumlular Derneği, Dilovası Giresun Göreliler Derneği, Dilovası Erzurum Horasanlılar Derneği, Dilovası Ekoloji ve Sağlık Derneği, Dilovası Gençlik Derneği, Dilovası Yaşlılarla Yardımlaşma Derneği, Dilovası Eğitim Hizmetleri Derneği, Dilovası Polisan İlköğretim Okulu Spor Kulübü, Dilovası Sosyal Yardımlaşma Derneği."

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası