Ege Postası
Geri

Saadet Partili Hasan Bitmez, Meclis kürsüsünde bayıldı!

Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve Kocaeli Milletvekili Hasan Bitmez, TBMM Genel Kurulu’ndaki konuşması sırasında fenalaştı, yere düştü ve başını Genel Kurul salonundaki merdivenlere vurdu. Diğer vekiller anında Bitmez'in yanına koştu. O anlar Meclis TV'ye de yansıdı. Bitmez, Genel Kurul’dan sedye ile çıkartılıp, ambulansla hastaneye kaldırıldı. Öte yandan TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı Hasan Bitmez’i tedavi gördüğü hastanedeki ziyaretinin ardından; "Doktorlarından aldığımız bilgi, durumun ciddi olduğudur. Cenab-ı Allah'tan şifa diliyoruz. İnşallah, yapılan bu tıbbi bu müdahalelere olumlu cevap verir ve en kısa süre içerisinde sağlıklı bir şekilde TBMM'ye, aramıza döner." diye konuştu.
Saadet Partili Hasan Bitmez, Meclis kürsüsünde bayıldı!
Haberler / Güncel
12 Aralık 2023 Salı 13:48
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve Kocaeli Milletvekili Hasan Bitmez, TBMM Genel Kurulu’nda; AK Parti sıralarına yönelerek Mavi Marmara Gemisi’ne yönelik saldırının ardından yaşanan gelişmeleri değerlendirirken, “Filistin davasına ihanet ettiniz. Bu anlaşmadan önce diyordunuz ki, ‘özür dilenmesi, tazminat ödenmesi, Gazze’den ambargonun kaldırılması lazım’ diyordunuz. Hiçbirisi olmadı. 20 milyon tazminat değil. Bu anlaşma İsrail vatandaşlarının her türlü sorumluluktan muaf tutulmalarını sağlayacaktır” dedi.

Bitmez, “65-70 gündür Filistin’de soykırım yapıyor. Gazze’de soykırım yapıyor. Biz, diplomatik ilişkileri kesin, gemi göndermeyin dedik. Gönderiyorsunuz. İsrail sizi adam yerine koymuyor. Yüzlerce gemi gitmeye devam ediyor. Bir taneniz gitmiyor diyemiyorsunuz. Bu sizin yüz karanız. Hakan Fidan ilginç bir savunma yapıyor: ‘İsrail ile ilişkiler Filistin’e zarar vermiyor’ diyorsunuz. Güvenlik Konseyi kifayetsiz kaldı diyorsunuz. Siz kifayetli misiniz?” dedi.

AK Parti milletvekilleri, Bitmez’e tepki gösterdi. Bitmez, sözlerini; “Siz, hiçbir şey yapmıyorsunuz. Aslında yapıyorsunuz. Irak’ta koalisyon güçlerinin işini bitirmesi için imkanları seferber ettiğiniz gibi, bugün de gemilerle, uçaklarla İsrail için lojistik imkanlarınızı aynı şekilde seferber ediyorsunuz. Gemilerin gitmesine müsaade ediyorsunuz. Utanmadan, ‘ticaretimiz’ diyorsunuz. AK Parti’li yöneticiler ve çocuklarının sahibi ve işletmecisi olduğu gemilerle İsrail’e mühimmat taşımaktan vazgeçin diyoruz. İsrail sizin eylemsizliğinizden cesaret alıyor diyoruz, miting yapıyoruz diyorsunuz. Siz İsrail’in suç ortağısınız” ifadeleri ile sürdürdü.

Bitmez, konuşmasının sonlarında fenalaştı, yere düştü ve başını Genel Kurul salonunda, kürsünün hemen yanındaki merdiven basamaklarına vurdu.

Bitmez'in yanına diğer milletvekilleri koştu. Bitmez'e kalp masajı yapılırken, hastaneye kaldırıldı.

İLK MÜDAHELEYİ TURHAN ÇÖMEZ YAPTI

Öte yandan Bitmez’e ilk müdahale TBMM Genel Kurulu’nda yapıldı. Hasan Bitmez'e ilk müdahale eden kişinin İYİ Partili doktor vekil Turhan Çömez olduğu öğrenildi.

SAADET PARTİSİ'NDEN AÇIKLAMA: DURUMU CİDDİYETİNİ KORUYOR

Saadet Partisi Basın Müşaviri Hacı Murat Uzgur, "Kocaeli Milletvekilimiz, Genel Başkan Yardımcımız Hasan Bitmez Bey’in durumu ciddiyetini koruyor. Bilkent Şehir Hastanesi’nde tıbbi müdahale devam ediyor" açıklamasını yaptı.

CHP İZMİR MİLLETVEKİLİ TAŞKIN: ÇOK ÜZGÜNÜZ

CHP İzmir milletvekili o anlara ilişkin videoyu sosyal medya hesabından paylaşarak, "Çok üzgünüz" dedi.

İşte o paylaşım:

 

NUMAN KURTULMUŞ: DOKTORLARDAN ALDIĞIMIZ BİLGİ, DURUMUN CİDDİ OLDUĞUDUR

TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, hastanede tedavi altında olan Bitmez’i ziyaret etti.

TBMM Başkanı Kurtulmuş, ziyaretin ardından açıklama yaptı. Kurtulmuş şunları söyledi:

"Doktorlarından aldığımız bilgi, durumun ciddi olduğudur. Cenab-ı Allah'tan şifa diliyoruz. İnşallah, yapılan bu tıbbi bu müdahalelere olumlu cevap verir ve en kısa süre içerisinde sağlıklı bir şekilde TBMM'ye, aramıza döner. Ailesi, eşi ve kızı burada. Onlar da gayet metin bir şekilde Cenab-ı Allah'ın şifa sahibi olduğunun bilincinde. Buradaki yapılan tıbbi çalışmaları dikkatle izliyorlar. Doktorlarımızın gayretiyle ümit ediyoruz ki başarılı bir sonuç elde edilecek ve Hasan Bitmez Bey tedavilere cevap vererek tekrar aramıza dönecek. Saadet Partisi grubuna, ailesine ve TBMM'ne de geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum."

ÖZEL: ACİL ŞİFALAR DİLİYORUM

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, TBMM Genel Kurulu’nda konuşmasının sonlarında fenalaşıp yere düşen Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı Hasan Bitmez için X hesabından geçmiş olsun mesajı paylaştı. Özel'in mesajı şöyle:

“TBMM Genel Kurulu'nda rahatsızlanarak hastaneye kaldırıldığını üzüntüyle öğrendiğim Saadet Partisi Kocaeli Milletvekili Hasan Bitmez’e acil şifalar diliyorum.”

HASTANEDE ZİYARET ETTİLER

TBMM Başkanvekili Gülizar Biçer Karaca, Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, CHP Grup Başkanvekili Ali Mahir Başarır, Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal, İYİ Parti Grup Başkanvekili Müsavat Dervişoğlu, Saadet Partisi – Gelecek Partisi Ortak Grup Başkanı Selçuk Özdağ, AK Parti Grup Başkanı Abdullah Güler, AK Parti Grup Başkanvekili Özlem Zengin, MHP Grup Başkanvekili Erkan Akçay ve çok sayıda milletvekili; hastanede tedavi altında olan Bitmez’i ziyaret etti.

Gülizar Biçer Karaca, “Bütün hastane ekibi müdahaleye devam ediyor. Bizler Sayın Vekilimize öncelikle geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz. Ve tüm Saadet Partisi ailesine de geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz. Umut ediyoruz ve diliyoruz ki vekilimiz tekrar Meclis’te, kürsüde yerini alacaktır. Acil şifalar temenni ediyoruz. Şu an tüm tıbbi müdahaleler devam ediyor” dedi.

Karaca, Bitmez’in hayati riskinin olup olmadığı yönündeki soruya “Doktorların ifade ettiğine göre, yüksek bir hayati risk taşıyor” yanıtını verdi.

ADALET BAKANI TUNÇ: ACİLDE YOĞUN BİR ÇABA GÖSTERİLİYOR. DURUMU KRİTİK

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç ve AKP Grup Başkanı Abdullah Güler, ziyaretin ardından açıklama yaptı. Güler, şunları söyledi:

“Saadet Partisi Kocaeli Milletvekilimiz Hasan Bitmez Beyefendi, Meclis’teki görüşmeler esnasında bir kalp krizi geçirdi. Ve şu anda Şehir Hastanemizde gerekli müdahaleler için acil bölümünde, tedavisi devam ediyor. Hasan Bitmez vekilimize Rabbimden şifa diliyorum. İnşallah kendisi bu müdahalelerin sonucunda tekrar sağlığına kavuşur ve aramıza dönerler.

Olayın ilk anından itibaren Sayın Cumhurbaşkanımızı bilgilendirdik. Sayın Meclis Başkanımızı bilgilendirdik. Onlar da yakinen tüm bu süreci takip ediyorlar… Tabi Başhekimimiz, tedavi süreçlerini yakından takip eden hocalarımız; bizlere detaylı bilgi verdiler. Vekilimizin ailesi de burada. Özellikle kriz anında Meclis’te bulunan değerli doktor milletvekillerimize çok teşekkür ediyorum… Anında her türlü gerekli müdahaleyi Meclis Genel Kurulu’nda yaptılar. Meclis’imizin gerekli donanımı sağlanmış ambulansı ile beraber buraya en hızlı sürede getirildi. Bu müdahalelerin sonucunda inşallah, Hasan Bitmez vekilimiz sağlığına kavuşur. Ben kendisine tekrar Rabbimden şifa diliyorum.

Sürecin çok ilgiyle, yakından takip edildiğini söyleyebilirim. Sağlık Bakanımız sürekli irtibat halinde. Süreç yakından takip ediliyor. İnşallah Sayın Vekilimiz en kısa zamanda aramıza döner.”

Adalet Bakanı Tunç ise şöyle konuştu:

“Ben de Sayın Hasan Bitmez’e acil şifalar diliyorum. Konuşması tam biterken bir baygınlık geçirdi ve yere düştü. Meclis’te bulunan tüm doktorlar, doktor milletvekillerimiz hemen 10 saniye içinde kendisine müdahale etiler. Kalp masajı yapmaya çalıştılar. Meclis’in sağlık ekipleri hemen ulaştı. 20-25 dakika bu mücadele Meclis’te devam ettikten sonra ambulansla Şehir Hastanesi’ne nakledildi. Şu anda acilde yoğun bir çaba gösteriliyor. Durumu tabii ki biraz kritik. Dua ediyoruz. Bir an önce sağlığına kavuşmasını istiyoruz. Ama doktorların ifadesine göre, durumunun biraz kritik olduğuna yönelik bilgiler alıyoruz. İnşallah şifaya kavuşur, iyileşir, tekrar aramıza döner. Bugün burada partisi ne olursa olsun bütün milletvekillerimiz kenetlenmiş durumda. Tekrar Hasan Bitmez milletvekilimize geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum.”

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası