Ege Postası
Geri

Saadet Partisi Kadın Kolları’ndan Yerli Malı Haftası açıklaması: Hiçbiri yerli değil

Saadet Partisi İzmir Kadın Kolları İl Sekreteri Sema Esmer, “Gıda güvenliği ve tarımsal üretim, hayati nitelik taşımaktadır. Tarım, bugünün dünyasında artık bir milli güvenlik meselesidir.” dedi.
Saadet Partisi Kadın Kolları’ndan Yerli Malı Haftası açıklaması: Hiçbiri yerli değil
Haberler / Politika
14 Aralık 2022 Çarşamba 11:37
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

Yerli Malı Haftası nedeniyle etkinlik düzenleyen Saadet Partisi Kadın Kolları il binasında hazırladıkları stantta, pek çok vatandaş tarafından yerli sanılan ancak aslında yabancı menşeli olan temel gıda ürünlerini sergiledi. Çin menşeli pirinç ve sarımsak, Kanada menşeli mercimek, Hindistan menşeli nohut, Meksika menşeli kurufasülye, Rusya menşeli buğday, Fransa menşeli incir, Almanya menşeli fındık gibi gıda maddelerini teşhir eden Saadet Partili kadınlar, yaşanan tehlikenin boyutuna dikkat çekmeye çalıştı. 

Grup adına basın açıklamasını yapan Saadet Partisi Kadın Kolları İl Sekreteri Sema Esmer, “Dünyadaki güvenlikçi politikaların giderek arttığı, ticaret savaşlarının yerini hammadde ve tedarik savaşlarının aldığı, gelecek yüzyılı şekillendirecek iklim değişikliği ve göç olgusunun konuşulduğu böyle bir dönemde tarım; en az sanayileşme ve teknoloji kadar önemli bir hale gelmiştir. Ancak şu anda ülkemiz tarımını tamamlayıcı nitelikte olabilecek meyve-sebze, tütün, pamuk gibi ürünler dışında, çoğu tarımsal üründe özellikle hayvansal ürünlerde tarımsal işletmelerinin yapısındaki bozukluk, teknoloji kullanımdaki yetersizlik, düşük verimlilik gibi sorunlar nedeniyle gelişmiş ülkelerle rekabet edecek düzeye ulaşılamamıştır. Bu durum gıda sanayiine de yansımakta, üretimde maliyetleri artırmakta, üretimdeki istikrarsızlık üretici ve sanayiciyi olumsuz yönde etkilemektedir.” şeklinde konuştu.

Çiftçi toprağa küstürüldü

Sema Esmer, çiftçinin döktüğü alın terinin karşılığını alamadığını ve toprağa küstürüldüğünü belirterek şunları söyledi:

“Maalesef bugün çiftçimiz, artık borçlarını dahi ödeyemez duruma gelmiş; traktörünü, toprağını ve hayvanını satmak zorunda kalmaktadır. Çiftçiye icra üstüne icra gönderilirken, bir avuç yandaş şirketin borçları bir kalemde silinmekte; çiftçimize verilmesi gereken destek buralara aktarılmaktadır! İktidar bilmese de biz çiftçimizin emeğinin değerini biliyor; iktidar anlamazlıktan gelse de biz Saadet Partisi olarak, tarımın, üretimin hayati önemini gayet iyi idrak ediyoruz. Bu nedenle, ülkemizin yeniden ‘tarımda kendine yeten bir ülke’ olması en öncelikli hedefimizdir.”

Çiftçi kazandıkça 85 milyon kazanır 

Temiz ve güvenilir gıdaya erişimi onurlu bir yaşamın parçası olarak gördüklerini ifade eden Esmer, Saadet Partisi’nin tarım politikalarını şöyle açıkladı: “Türkiye’nin gıda üretimini artıracak tarım politikalarına ağırlık vereceğiz. Ülkemizi dışa bağımlı kılan ithalat mantığını değiştirerek, üreticilerimizi ve ülke tarımını çok uluslu ve küresel şirketlere bağımlı hale getiren maksatlı kotaları kaldırılacağız. Gübre, mazot, ilaç, tohum, elektrik, yem, sulama ücreti gibi girdi maliyetlerini doğrudan destek ve vergi indirimi yoluyla makul düzeylere çekeceğiz.  Daha fazla ve daha kaliteli üretim yapılabilmesi için çiftçilerimize teknik bilgi ve teknolojik destek vereceğiz. Her bölgeye ve her ürüne uygun politikalar geliştirilecek ve politikaları belirleme süreçlerine çiftçi temsilcilerimizin doğrudan katılımı sağlanacaktır. Tohumdan sulamaya, faizsiz kredi imkânından çiftçimizin borçlarını yeniden yapılandırmaya kadar daha birçok adımı hızlıca atarak; tarım sektörünü ayağa kaldıracağız. Çünkü biz biliyoruz ki; çiftçimiz kazandıkça 85 milyon kazanır, tarım sektörü ayağa kalkınca Türkiye şaha kalkar!”

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası