Ege Postası
Geri

Sabaha karşı yangın çıkmıştı: Hilltown’da cinayet şüphesi!

İzmir’in Karşıyaka ilçesinde bulunan Hilltown Karşıyaka Alışveriş Merkezi’nde yer alan  Mandela’s Ubuntu restoranın deposunda 9 Ocak Salı günü sabaha karşı henüz bilinmeyen bir nedenle yangın çıktığı ve yangında kimsesiz olduğu iddia edilen bir insanın yanarak hayatını kaybettiği iddia edildi. Öte yandan Mandela's Ubuntu tarafından yapılan açıklamada, 'Yangında birinin öldüğüne dair bilgiler tamamen asılsızdır' denildi.
Sabaha karşı yangın çıkmıştı: Hilltown’da cinayet şüphesi!
Haberler / İzmir
17 Ocak 2024 Çarşamba 12:54
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

GÖNÜL MORSÜNBÜL/ EGEPOSTASI- Egepostası’na gelen ihbara göre, İzmir’in Karşıyaka ilçesinde faaliyet gösteren Hilltown Karşıyaka Alışveriş Merkezi’nde yer alan Mandela’s Ubuntu isimli restoranın deposunda 9 Ocak Salı günü sabaha karşı 4-5 sularında henüz bilinmeyen bir nedenle yangın çıktığı ve yangında kimsesiz olduğu iddia edilen bir insanın yanarak hayatını kaybettiği iddia edildi.

İsmini vermek istemeyen bir vatandaş, gece saatlerinde kimliği belirsiz bir adamın ısınmak için Hilltown Karşıyaka Alışveriş Merkezi’nde yer alan Mandela’s Ubuntu restoranın deposuna girdiğini burada çıkan yangın nedeniyle yanarak hayatını kaybettiği bilgisini aldığını öne sürdü. Gece saat 4 gibi başlandığı söylenen yangına yangın tüpleriyle müdahale edildiği, yangının büyümesi ve kontrolden çıkması üzerine itfaiyenin arandığı, itfaiyenin de sabaha karşı saat 06.03’te yangına müdahale ettiğini öğrendiğini aktardı.

“FACİAYA RAMAK KALMIŞ’

Alışveriş merkezlerinde yangın gibi olağandışı durumlarda sensörlerin devreye girdiğini söyleyen vatandaş, “En ufak bir dumanda alarmlar çalışır. AVM’nin sensörleri nasıl çalışmadı? Birkaç yangın tüpüyle nasıl müdahale edilir? Neden hemen itfaiyeye haber verilmemiş? Doğalgaz vanaları son anda kapatılmış. Büyük bir patlamadan kıl payı kurtulmuşlar. Faciaya adeta ramak kalmış” dedi.

“YANGINDAN KAÇMAMAK MÜMKÜN DEĞİL”

Hayatını kaybeden adamın dumandan boğularak değil, yanarak can verdiğini öğrendiğini aktaran vatandaş, yangının çıktığı yerin 100 metre ötesinde iki tane güvenlik kapısının olduğunu, yanan kişinin oradan kaçamamasının mümkün olmadığını ifade etti. Restoranın deposuna adamın nasıl girebildiğini soran vatandaş, “Bir adam elini kolunu sallayarak bir restoranın deposuna girebiliyorsa ya orada güvenlik zaafiyeti vardır ya da olay daha başka şekilde gelişmiştir” dedi.  

“ORAYA BİR KEDİ BİLE GİRSE HEMEN FARK EDİLİR”

Normal koşullarda restoranın bulunduğu yerde güvenliğin çok sıkı olduğunu, bu nedenle güvenlik zaafiyetininin çok düşük bir ihtimal taşıdığını iddia eden vatandaş, “Orada hem gündüz hem de gece olmak üzere güvenlik var. Gece şefleri var. Her kapıda ikişer güvenliğin durduğu, devamlı mıntıka gezdiği, dışarıdan içeriye kedinin bile girmesine izin verilmediği bir yerde, bir insanın o AVM’ye gizli girmesi ya da içeride birisinin kalması mümkün değil.” dedi.

“YANGIN SÜSÜ MÜ VERİLİYOR?”

Yaşamını yitiren adamın, yangın süsü verilerek öldürülmüş olabileceğini düşündüğünü iddia eden vatandaş, “Adam yanarak kavrulup ölüyor, hatta bir bacağını unutuyorlar orada. Kopuk bacağını sonradan gelerek alıyorlar. Bir insan İzmir’in merkezindeki bir alışveriş merkezinde çıkan yangında nasıl oluyor da bacağı kopacak şekilde, kemikleri kalmayacak şekilde yanabiliyor? Nasıl müdahale edilmiyor?  Bir insanı yok edecek derecede çıkan bir yangında nasıl oluyor da diğer yerlere yangın sıçramıyor. Tüm bu nedenler yangının bir kurgu olarak planlandığını düşündürtüyor” dedi.

“YANAN KİŞİ KİMSESİZ BİRİ DEĞİL”

Kimsesiz biri denilerek ölen kişinin asıl kimliğinin saklandığını düşündüğünü söyleyen vatandaş, “ Orada görüştüğüm kişiler adamın sokakta yaşayan kimsesiz biri değil, 40-45 yaşlarında olan, alışveriş yapan ve AVM’ye sık sık gelmesi nedeniyle de yüz aşinalığı olan biri olduğunu söylediler. Edindiğim bilgiye göre, adamla ilgili son zamanlarda AVM’ye alınmaması ile ilgili  çalışanlara uyarılarda da bulunulmuş. Yani adam rastgele içeri giren hırpani biri değil. Fakat itfaiye ve polise kimliği belirsiz biri diye ifade etmişler” dedi.

“BİR ADAM AVM’DE NASIL BATTANİYEYE SARILI DOLAŞABİLİR?”

Bir diğer kişiden edindiği iddiayı aktaran vatandaş, “Görüştüğüm kişilerin söylediğine göre adam güvenlik kapısından geçiyor. Battaniyeye sarılı dolaşıyor. Güvenlik olmasına rağmen battaniyeye sarılı şekilde gezen birini fark etmiyor. Mandelas’a gidiyor. Bu oldukça tuhaf geliyor bana. AVM’de acil çıkış kapıları var. Otomatik açılıyor. O kapılar güya geri açılmıyor. İki taraftan kapalı kapının olduğu Mandelas’ın dibindeki acil çıkışının orda adam yastıklar, minderler, yorganlar varmış. Adam gece üşümüş onları yakmış, ondan sonra da çıkamamış, orada cayır cayır yanarak ölmüş. Yönetimdekiler, adamın sarhoş veya haplı olabileceğini düşünüyormuş. Böyle bile olsa sarhoş veya haplı birinin saatlerce AVM içerisinde dolaşabilmesi bir başka sorunu akla getiriyor. Bu kadar cayır cayır yanan adam, nasıl olur da kendini kurtaramaz? Çok yüksek dozda alınan uyuşturucu nedeniyle adamın kaçamadığı ihtimalinin güçlü bir ihtimal olamayacağını düşünüyorum”dedi.

“KİMSESİZ İNSANLAR DA KAVRULARAK ÖLMEYİ HAK ETMİYOR”

Vatandaş tepkisini şu sözlerle sürdürdü: “ Ölen kişi kimsesiz dahi olsa bir insanın hayatının hesabının sorulması için adının yanında soyadı mı olmak zorunda? Kimsesiz insanların yaşama hakkı gibi hakları yok mu? Kimsesiz bir insan olsa bile hiçbir insan kavrularak ölmeyi hak etmiyor”

“MANDELA’S’A  GİTTİĞİMDE YERLER YIKANIYORDU”

İddia edilen restorana olay sonrasında gittiğini söyleyen vatandaş, “Mandela’s’a  gittim. Orada herkesin çok üzgün olduğuna şahit oldum. Makinelerle yerler yıkanıyordu. Yangının etkisi bakınca görünüyordu” dedi.

“ÇALIŞANLAR İŞTEN ÇIKARILMAKLA TEHDİT EDİLMİŞ”

Olayın örtbas edilmeye çalıştığını iddia eden vatandaş, Hiltown’da çalışanlarla toplantı yapıldığı, çalışanların konuyla ilgili kesinlikle hiçbir şekilde konuşmamaları, konuşmaları dahilinde işten çıkarılmakla tehdit edildiklerini öğrendiğini söyledi.

MANDELA’S MÜDÜRÜ: İDDİALAR TAMAMEN ASILSIZ!

Mandela’s Ubuntu Müdürü, konuya ilişkin iddialar sonrasında şu açıklamalarda bulundu:

“Bir kaç gün izindeydim, yeni geldim. Zaten akşam gidiyorum dükkana. O gün de zaten geç gitmiştim işe. Geldikten sonra bir yangın durumu oldu. Dükkan temizlendi, onun dışında herhangi bir durum söz konusu değil. Arka tarafta olan bir durum zaten.  AVM’nin dışında, bizim kendi bünyemizde gerçekleşmedi.”

“UFAK ÇAPLI BİR YANGIN OLMUŞ”

“Alanımız geniş olduğu için bizim alanımız gibi görünüyor. Alanımız dışında olan bir durum. Ufak çaplı bir yangın olmuş. Yangına da burada müdahale edilmiş. Geri kalan durumlar asılsız bilgiler içeriyor. Orada bir insanın ölmesine dair bilgiler gerçeği yansıtmıyor. Bana öyle bir bilgi gelmedi. Yangın sabah 6 gibi olmuş zaten. Ben akşamcıyım. Akşam geliyorum dükkana. AVM’nin arka tarafında olan bir otoparkta yangın meydana gelmiş. Yangın bize de sıçradığı için o esnada orada olan çocuklar itfaiyeye çağrıyor ve yangına müdahale ediliyor.  Yağmurdan dolayı minderleri alıyoruz. Açık bir dükkan olduğu için bizim minderler ıslanmasın diye alıp arka tarafa koyuyoruz.”

“20-30 MİNDERİMİZ YANDI”

Yangından minderler de etkilendi. Dışarda olan bir durum zaten. Bizim çocuklar da orada bulunan minderleri kurtarıyor. Yaklaşık 20-30 minder yangın nedeniyle tahrip oldu. Onun dışında herhangi bir bilgimiz yok. Ortaya atılan diğer iddialar tamamen asılsızdır. Bizim tanık olduğumuz, gördüğümüz başka herhangi bir durum olmadı”

YETKİLİLER KONUYU GİZLİYOR MU?

Öte yandan yetkililerin konuyu gizlediği iddialar arasında...

Cinayet büro amirliğine intikal ettiği öne sürülen olayda yanarak öldüğü iddia edilen kişinin kimliğinin ise otopsi sonucu belli olması bekleniyor.

 

 

 

 

 

 

 

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası