Ege Postası
Geri

Sağanak yağış barajlara nefes aldırdı

Pazartesi gecesi başlayan ve dün gün boyunca etkili olan şiddetli sağanak yağış, kent genelinde tüm derelerin taşmasına neden olurken gündelik hayatı da felç etti. Toplumsal yaşamda afet etkisi yaratan yağış, uzun süredir kuraklık tehlikesi karşısında alarm veren barajlara rahat nefes aldırdı. Kentteki barajların doluluk oranları yüzde 50’nin üzerinde arttı.
Sağanak yağış barajlara nefes aldırdı
Haberler / İzmir
3 Şubat 2021 Çarşamba 08:52
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

TENZİLE AŞÇI/EGEPOSTASI- İzmir, pazartesiyi salıya bağlayan geceden itibaren gün boyu yağan şiddetli yağışın etkisi altında kalmıştı. İzmir’in tarihinin en büyük yağmur felaketlerinden biri olan sağanak yağışta metrekareye ortalama 155 kilogram yağış düşmüştü.

Başkan Soyer, geçtiğimiz gün yaptığı açıklamalarda; kent tarihine geçecek günlerden birinin yaşandığını ifade etmiş ve olağanüstü bir durum yaşadığını söylemişti. Soyer ayrıca, uzun süredir alarm veren bazı barajların taştığını ifade etmişti.

Mevsim normallerinin üzerinde sıcaklıklarla kurak bir sonbahar geçiren İzmir’de küresel bir tehdit olan kuraklık tehlikesi ciddi bir boyuta ulaşmış, barajların doluluk oranları yüzde 30’lara kadar düşmüştü.

Ocak ayından bu yana devam eden sağanak yağışlar, barajlardaki doluluk oranını kademeli olarak arttırırken dün etkili olan şiddetli yağış, barajları büyük oranda doldurdu.

Dün itibariyle barajlardaki doluluk artış oranları şu şekilde;

Geçtiğimiz hafta doluluk oranı yüzde 43,6 olan Tahtalı Barajı yüzde 62,89’a, yüzde 61,6 olan Balçova Barajı yüzde 81,66’ya, yüzde 3.43 olan Gördes Barajı yüzde 4,52'ye, yüzde 70,17 olan Ürkmez Barajı yüzde 91,21'e, doluluk oranı yüzde 57,08 olan Güzelhisar Barajı yüzde 75,08’e ve yüzde 53,64 doluluk oranında olan Alaçatı Kutlu Aktaş Barajı da yüzde 70,27’ye yükseldi.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası