Ege Postası
Geri

Sağlık-Sen, Ebeler Günü'nü 'gül'lerle kutladı

Sağlık-Sen Kayseri Şube Başkanı Mahmut Faruk Doğan ve beraberindeki heyet Ebeler Haftası'nı kapsamında hastanelerde çalışan ebeleri ziyaret etti. Mahmut Faruk Doğan ve beraberindekiler ebelere gül vererek günlerini kutladı.     Mahmut...
Sağlık-Sen, Ebeler Günü'nü 'gül'lerle kutladı
Haberler / Güncel
25 Nisan 2013 Perşembe 16:09
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Sağlık-Sen Kayseri Şube Başkanı Mahmut Faruk Doğan ve beraberindeki heyet Ebeler Haftası'nı kapsamında hastanelerde çalışan ebeleri ziyaret etti. Mahmut Faruk Doğan ve beraberindekiler ebelere gül vererek günlerini kutladı.

    Mahmut Faruk Doğan, Peygamber Efendimizin (S.A.V.) 'Cennet annelerin ayakları altındadır' sözünü hatırlatarak, “Bugün doğumhaneye giren sıradan bir kadını, dünyanın en kutsal duygularından biri olan ‘annelik' duygusuna kavuşturan ebelerimiz, anne ve çocuk sağlığı açısından üstlendikleri sorumluluk nedeni ile de kutsal bir görevi icra etmektedir. Ağır çalışma koşulları altında görevlerini yerine getirmeye çalışan ebelerimiz, sağlık sistemimizin önemli unsurlarından olmasına ve ülkemizdeki 168 yıllık tarihi geçmişine rağmen, ne yazık ki hala hak ettikleri değeri görememektedirler.” dedi.

    Doğan, kalkınmışlık göstergeleri arasında ilk sıralarda yer alan ana ölüm oranı, bebek ölüm oranı, 5 yaş altı ölüm oranı ve kızamık sıklığının azaltılmasında ebeler birinci derecede öneme sahip olduğuna dikkat çekti. Bu gün gelinen noktada bu alanda elde edilen başarı dahi hizmetin asıl sahiplerine mal edilemediğini anlatan Doğan, “Ebeler halen yürürlükte olan 1928 tarih 1219 Sayılı Tababet ve Şuabatı Sanatlarının Tarzı İcrasına dair kanunla ve bazı yönetmeliklerle yönetilmektedir. Mevcut kanun günümüz Türkiye şartlarına uymadığı gibi çıkarılan yönetmeliklerle ebeler hemşirenin yardımcı pozisyonuna sokulmaktadır.” diye konuştu.

    Mahmut Faruk Doğan, daha sonra Doğumevi Hastanesi’ndeki görevi başında bulunan ebeleri ziyaret gül hediye etti.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası