Ege Postası
Geri

Sağlık turizmi için önemli adım

Özel İzmir Egepol Hastanesi, Türk Arap Ülkeleri İşadamları Derneği (TURAB) tarafından düzenlenen Gıda ve Gıda Teknolojileri ile Tarım ve Tarım Teknolojileri Fuarı'nda (TURAB Expo) Arap işadamlarıyla buluştu.
Sağlık turizmi için önemli adım
Haberler / Genel
2 Nisan 2016 Cumartesi 11:20
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Egepol Hastanesi yetkilileri,Çeşme Sheraton Otel'de düzenlenen fuarda hastane standına konuk olan Türk ve Arap işadamlarıyla yeni iş görüşmeleri yaptı. Egepol Hastanesi Başhekimi Dr. Nuri Nasır, Arap ülkeleri ve Türkiye arasındaki ticaret hacminin gelişiminde TURAB Expo fuarının önemli bir misyonu olduğunu belirtti. 

Aynı zamanda Ege Özel Hastaneler Derneği (EGEHASDER) Başkanı da olan Başhekim Nuri Nasır, sağlık turizmi konusunda İzmir'in yeni hedef pazarlara yönelmesi gerektiğini belirterek: “TURAB Expo fuarı kapsamında Gıda ve tarım ürünleri olmak üzere iki farklı alanda toplam 147 Türk firma stant açtı. Organizasyona 22 ülkeden 500 Arap girişimci katıldı. Sağlık turizmi üzerinde durulması gereken bir konu. İzmir bu konuda gerek hekim kalitesi gerekse de kent altyapısı olarak yeterli bir konumda. Fuar, İzmirli işadamlarına yeni bağlantıların geliştirilmesi açısından önemli bir platform" diye konuştu. 

Ülkemizde sağlık hizmetlerinin oldukça ileri olduğunu söyleyen Nuri Nasır, "Bizden çok daha gelişmiş batılı ülkelerde sağlık hizmeti almak çok pahalı. Avrupa ve Amerika'da sağlık çok pahalı bir hizmettir. Sağlık hizmeti, yüksek teknoloji ve özellikli iş gücü gerektirmektedir. Bunlar da maliyetleri yükselten unsurlardır. Dünyanın her yerinde sağlık finansmanı sıkıntılı bir meseledir. Buna rağmen Türkiye iyi bir sağlık sistemi oluşturmuş durumda. Gelir düzeyi çok daha iyi durumda olan bazı batılı ülkelere göre bile sağlıkta çok iyi durumdayız" dedi. 

 

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası