Ege Postası
Geri

Sağlıklı yiyecekler için içeriğe dikkat

İZMİR Ekonomi Üniversitesi (İEÜ) Gıda Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. Nazan Turhan, ailelerin, işlenmiş et ürünlerinde, güvendikleri markaları ve içeriğinde dana, tavuk ve hindi etlerinin yüksek oranda olanı tüketmelerinin faydalı olacağını belirtti.
Sağlıklı yiyecekler için içeriğe dikkat
Haberler / Genel
28 Ekim 2015 Çarşamba 13:03
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Dünya Sağlık Örgütü (WHO), salam, sosis, sucuk, jambon gibi işlenmiş etlerin insanlarda bağırsak kanserine yakalanma ihtimalini arttırdığını açıkladı. Özellikle çocukların sosis, sucuk gibi işlenmiş gıdalara ilgi duyduğuna dikkat çeken uzmanlar, ailelere et yüzdesini bildikleri ürünleri almalarını tavsiye ediyor. İzmir Ekonomi Üniversitesi Gıda Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. Nazan Turhan da ailelerin güvendikleri markaları ve içeriğinde dana, tavuk ve hindi etlerinin yüksek oranda olanı tüketmelerinin faydalı olacağını belirtti. Prof. Dr. Turhan, “Dünya Sağlık Örgütü tarafından yayımlanan raporda günde 50 gram işlenmiş et yenilmesinin kalın bağırsak kanserine yakalanma olasılığını yüzde 18 oranında artırdığı kaydediliyor. Özellikle çocuklar, konsept olarak makarna, sandviç ve pizza gibi ürünlerde sucuk, salam, sosis ve jambona yöneliyor. Aileler, makarna ve pizzada sosis, salam gibi ürünler yerine köfteden hazırladıkları ürünleri çocuklarına sunabilir" dedi.

Ailelerin ideal şartlarda kesilmiş etleri almasını öneren Prof. Dr. Turhan, bilinmeyen markaların ürünlerinin içeriğindeki katkı maddelerinin de zararlı olabileceğini söyledi.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası