Ege Postası
Geri

Sahilevleri'ne yeni yaşam alanı

Sasalı'dan İnciraltı Kent Ormanı'na kadar 40 kilometreyi aşkın sahil bandını tepeden tırnağa yenileyen ve kıyı alanları yeniden yaratan İzmir Büyükşehir Belediyesi rotayı Narlıdere'ye çevirdi. Kıyı Tasarım Projesi'ni tamamlama aşamasına getiren Büyükşehir Belediyesi, İnciraltı-Sahilevleri arasında kalan 2 kilometrelik kıyı şeridinde yeni bir yaşam alanı yaratmak için düğmeye bastı. Sahilevleri'ne yeni yaşam alanı
Sahilevleri'ne yeni yaşam alanı
Haberler / İzmir
11 Aralık 2015 Cuma 16:44
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
ERMAN ŞENTÜRK/HABER SERVİSİ- Bostanlı, Karşıyaka, Bayraklı, Kordon, Pasaport, Konak, Karataş, Göztepe ve Üçkuyular'ı kapsayan İzmirDeniz-Kıyı Tasarım Projesi'ni büyük ölçüde tamamlayan İzmir Büyükşehir Belediyesi, çevre ilçelerde de benzer çalışmalar için hazırlıklara başladı. İzmirlilerin denizle bütünleşmesi için son durak olarak Narlıdere Sahilevleri bölgesini adres seçen Büyükşehir Belediyesi, ilçe halkı için yepyeni bir dünya yaratacak.
 
 
KIYI TASARIMDA SIRA NARLIDERE'DE
İnciraltı-Sahilevleri arasında kalan yaklaşık 2 kilometrelik sahil bandında hazırlıklarını tamamlayan İzmir Büyükşehir Belediyesi önümüzdeki hafta başında ilk kazmayı vuracak ve inşaat çalışmalarına başlayacak. Sahilevleri kıyı şeridini yeniden dizayn edecek olan Büyükşehir Belediyesi, Urla ve Foça'daki projelerinden esinlenerek Narlıdere sakinlerine yeni bir yaşam alanı oluşturacak.


 
SAHİLEVLERİ'NE URLA MODELİ
Narlıdere'nin denize açılan kapısı Sahilevleri'nde öncelikle zemin ve yeşil dokuda yenilemeye gidecek olan Büyükşehir Belediyesi, çeşitli bitki türleri ile renk katılacak alanda hayata geçirilecek peyzaj çalışmaları ve çevre düzenlemesiyle sahil bandını baştan yaratacak. Bölge halkından gelen talepler ve yapılan incelemeler dahilinde alanla ilgili ihtiyaç listesi oluşturan belediye ekipleri, bisiklet ve koşu yolları ile kıyı kesimini zenginleştirecek.
 


İLK KAZMA HAFTAYA VURULUYOR
Çalışmalar dahilinde ayrıca, yapılacak yeni oturma ve dinlenme alanları, aydınlatma sistemleri ile çocuklar için inşa edilecek oyun parklarıyla bölge cazibe merkezi haline getirilecek. Kent merkezindeki kıyı tasarım çalışmalarında olduğu gibi güneşlikler, kent mobilyaları ve çeşitli malzemeler ile zenginleştirilecek olan alanda yürütülecek proje önümüzdeki yılın sonuna kadar tamamlanacak ve Sahilevleri yenilenen çehresiyle İzmirlilerin kullanımına sunulacak. 

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası