Ege Postası
Geri

Sahne Tozu Tiyatrosu yeteneklere ışık tutacak

Haldun Dormen'in sanat danışmanlığında, Çağlar İşgören'in yönetiminde olan Türkiye'de en iyi oyunculuk eğitimi veren 10 okul arasına giren Sahne Tozu Tiyatrosu 2016 - 2017 sezonu için hazırlıklarını tamamlayarak kayıtlara başladı. 
Sahne Tozu Tiyatrosu yeteneklere ışık tutacak
Haberler / Kültür - Sanat
1 Eylül 2016 Perşembe 14:48
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

Sahne Tozu Tiyatrosu'nda 9 - 13 yaş çocuk grubu, 14 - 17 yaş mavi grup, 18 - 25 yaş ve üstü yetişkin grubu bulunuyor. İş hayatının yarattığı stresten kurtulmak isteyen, hobi amaçlı, kişisel gelişim amaçlı ya da tiyatro sanatını meslek edinmek için gelen birçok öğrenci Sahne Tozu Tiyatrosu'nda tiyatro oyunculuğunu öğreniyor. 

Sahne Tozu Tiyatrosu öğrencileri ise temel oyunculuk eğitimi alırken tiyatro sanatını sahne üzerinde öğrenmenin, öğrendiklerini uygulayabilmenin keyfini yaşıyor. Aldıkları eğitimden sonra Sahne Tozu Tiyatrosu'ndan ve tiyatro sanatından kopmak istemeyen yetişkin öğrenciler ise "Yeni Aktörler" mülakatına girebiliyor. Temel Oyunculuk başlığı altında tiyatro tarihi, sahne bilgisi ve uygulaması, doğaçlama, tiyatroda dil kullanımı, hareket, ritim, beden dili, jest-mimik, vurgu-tonlama, rol çözümlemesi, ses kullanımı ve yaratıcılığı arttıran sahne uygulamaları dersleri işleniyor. 

Ayrıca temel oyunculuk kursu dışında, Dr. Taşkın İşgören'in eğitmenliğinde Türkçe diksiyon kursu veriliyor. (DHA)

 

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası