Ege Postası
Geri

Sahte polisleri jandarma yakaladı

İstanbul’da, polis kıyafeti giyerek durdurdukları araçlardaki vatandaşları gasp ettikleri öne sürülen 9 kişi jandarma tarafından yakalandı. Kendilerine direnenleri biber gazı sıkarak etkisiz hale getirdikleri belirtilen çete üyelerine yapılan...
Sahte polisleri jandarma yakaladı
Haberler / Güncel
13 Mayıs 2013 Pazartesi 16:18
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
İstanbul’da, polis kıyafeti giyerek durdurdukları araçlardaki vatandaşları gasp ettikleri öne sürülen 9 kişi jandarma tarafından yakalandı. Kendilerine direnenleri biber gazı sıkarak etkisiz hale getirdikleri belirtilen çete üyelerine yapılan baskınlarda tabanca, biber gazı ve polis kıyafetleri ele geçirildi.

İstanbul İl Jandarma Komutanlığı ekipleri özellikle Silivri ve Büyükçekmece’de, polis kıyafeti giyerek uygulama yapma bahanesiyle durdurdukları araç sürücülerini gasp eden bir çeteye yönelik olarak çalışma başlattı. Yapılan teknik ve fiziki takibin ardından kimlik ve adres bilgileri tespit edilen çete üyelerine yönelik 8 ayrı adrese eş zamanlı operasyon yapıldı. Operasyonlarda, S. K., E. D., A. D., B. K., G. Y., A. C., K. A., A., İ. A. ve N. A., yakalanarak gözaltına alındı. Adreslerde yapılan aramalarda 1 adet tabanca, 1 adet biber gazı, 5 adet polis kıyafeti, 1 adet polis tepe lambası, 12 adet bıçak, çalıntı araç parçaları ve çok sayıda çalıntı malzeme ele geçirildi.

Jandarma karakolunda ifadelerini alınan şüphelilerin kendilerine resmi polis ekibi görüntüsü vererek durdurdukları kişileri gasp ettikleri belirlendi. Kendilerine direnen kişilere de biber gazı sıktıkları da öğrenilen çete üyelerinin daha önceden de benzer suçlardan sabıka kayıtlarının olduğu ortaya çıktı. Uyuşturucu ticareti, hırsızlık ve gasp olmak üzere 30 ayrı suça karıştıkları belirlenen 9 şüpheli işlemlerinin ardından Büyükçekmece Adliyesi’ne sevk edildi. Şüphelilerden 4’ü tutuklanarak cezaevine gönderilirken 5’i tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası