Ege Postası
Geri

Sait: Tatı kelime oyunu yapıyor!

Buca Belediyesi'nin düzenlediği 3.Balkan Festivali polemiği büyüyor. 17 Dernek ve 5 Federasyon temsilcisiyle iftar organizasyonunda bir araya gelerek AK Parti İzmir Milletvekili Rıfat Sait’e tepki gösteren Buca Belediye Başkanı Ercan Tatı’ya , Vekil Sait’ten kontra geldi. 3.Balkan Festivali kapsamında gerçekleştirilen yemek yarışmasını eleştirdiğinin altını çizen Sait, “ Tatı kelime oyunu yapıyor. Türkiye’de ilk defa Ramazan ayında bir yemek yarışması yapılmıştır. İnsanların dini duygularına saygısızlık yapılmıştır” dedi. Tatı’nın “Balkan Festivallerinin dördüncüsünü beşincisini yapacağım” dediğini hatırlatan Sait, “Festivallerin devamlılığını getirebilmesi için tekrar belediye başkanı olması gerek. Ben kendisinin aday gösterileceğini düşünmüyorum ama gönlüm Tatı’dan yana” ifadelerini kullandı. Kendisini eleştiren derneklerin başkanlarını da hedef alan Sait, “CHP’de siyaset yapıyorlar” dedi.
Sait: Tatı kelime oyunu yapıyor!
Haberler / Yerel Politika
20 Temmuz 2013 Cumartesi 12:31
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
SERCAN AVCI/HABER SERVİSİ - Buca Belediyesi tarafından düzenlenen 3.Balkan Festivali polemiğe neden oldu. AK Parti İzmir Milletvekili Rıfat Sait ile CHP’li Buca Belediye Başkanı Ercan Tatı’yı karşı karşıya getiren festival krizinde Balkan dernekleri de ikiye bölündü. Tatı ile iftar sofasında buluşan 17 Dernek ve 5 Federasyon temsilcisi 3.Balkan Festivali kapsamında gerçekleştirilen yemek yarışmasını “Ramazan ayında, üstelik günün tam ortasında yemek yarışması yapılır mı'” diyerek eleştiren Sait’e ateş püskürürken, AK Partili vekilden kontra geldi.

TATI'DAN DERNEKLERLE BİRLİKTE SAİT'E TEPKİ-HABERİ İÇİN TIKLAYINIZ


AK Parti İzmir Milletvekili Sait, Kosova Rumeli Derneği’nde basın toplantısı düzenledi. Toplantı’ya AK Parti Buca İlçe Başkanı Mustafa Solmaz, Buca Belediyesi AK Parti Grup Başkanvekili Mustafa Arslan, Buca Belediyesi Bağımsız Meclis Üyesi Adnan Öztekin ile Kosova Rumeli Derneği, Ege Adaları Derneği, İzmir Balkan Federasyonu, Sancak Kosova Derneği, Balkan İşadamları Derneği, Balkan Macirleri Derneği, Balkan Anadolu Derneği, Salihli Kosovalılar Derneği, ve Arnavut Göçmenleri Derneği’nden temsilciler katıldı.



SAİT: BENİM İÇİN DAVA…
Konuşmasına Balkanların ve Balkan kökenli vatandaşların sorunlarıyla uzun zamandır ilgilendiğinin altını çizerek başlayan AK Parti İzmir Milletvekili Rıfat Sait, “Benim için bir dava bu…Balkan Dernekleri Federasyonu’nun kurucusuyum. İzmir merkezli BASAM’ın kurucusu ve başkanıyım. Balkan derneklerini ilk kez Başbakan’la buluşturdum. Çeşitli organizasyonlarda yurt dışında Balkan kökenli vatandaşlarımızı temsil ettim. CHP’nin düzenlediği Balkan panelinde AK Parti’den katılan tek davetli bendim…Çözüm sürecine destek vermek için ziyaretler gerçekleştirdik. Tatı’yı balkanlarla ilk tanıştıran benim. İzmir’de balkan kimliğinin çıkmasında büyük katkılarım oldu.Dışişleri Bakanımız Balkan dernekleriyle ilk kez geniş çaplı toplantı yaptı. Bu Türkiye tarihinde bir ilkti. Balkanlardaki vatandaşlarımıza yönelik başarılı çalışmalarım nedeniyle Bulgaristan’da istenmeyen adam ilan edildim. Mustafa Kemal Atatürk’ün babasının doğduğu evin onarılmasını biz sağladık” dedi.

“TATI KELİME OYUNU YAPIYOR”

Buca Belediyesi’nin üçüncüsünü düzenlediğini duyurduğu festivalin aslında AK Partili Belediye Başkanı Cemil Şeboy döneminde başlatıldığını belirten Sait, “ 2008 yılında Şeboy döneminde ilk festivali Buca’da gerçekleştirdik.Çok önemli isimleri ağırladık. İki sanatçıyla festival yapanlara o festivali hatırlatıyorum. Tatı kelime oyunu yapıyor. Bizim tepki gösterdiğimiz olay Ramazan ayında bir yemek yarışmasının yapılması…Günün tam ortasında düzenleniyor birde. Türkiye’de ilk defa Ramazan ayında bir yemek yarışması yapılmıştır. İnsanların dini duygularına saygısızlık yapılmıştır. İftar yemekleri yarışması düzenleseydi çok daha doğru olurdu” dedi.

“TOPLANTIYA KATILANLAR SİYASİ TARAF OLDULAR”
Buca Belediyesi’nin düzenlemiş olduğu iftara katıldığı ve bildiriye imza attığı açıklanan bir çok derneğin orada olmadığını söyleyen Sait, şöyle devam etti, “ Kosova Rumeli Derneği Başkanı yanımızda. Orada olmadığını bildiriye imza atmadığını söyledi. Uluslararası Balkan Federasyonu ‘var’ denildi. Aradım başkanı olmadığını söyledi. Balkan Rumeli Göçmenleri Derneği Konfederasyonu başkanı da Bursa’da. Rumeli Kosova Kadınları Koruma Derneği denilmiş… Ben böyle bir derneği duymadım. Hayal ürünü bir dernek. Buca Güçbirliği Derneği…Bu Balkan derneği değil…Makedonya Dernekleri Platformu nedi? Ogün o toplantıda CHP’le bağlantılı olan kişiler vardı. Dernek kurarak platform kurarak çok sayıda insana hitap ettikleri imajı veriyorlar. Toplantıya katılanlar siyasi taraf olmuşlardır. Makedonya Göçmenleri Derneği Başkanı Necat Yılmaz CHP’li. Hem meclis üyesi hem de Bayraklı Belediyesi’nde koordinatör…Uzun yıllar sol örgütlerde bulunmuş ve cezaevinde kalmış biri. Süleyman Pehlivanoğlu Büyükşehir’de daire başkanı. Bornova’da başkan aday adayı CHP’den...Büyük bir ihtimalle de gösterilecek. İzmir Balkan Dernekleri Federasyon Başkanı Vahap Savaşan… Geçen Ankara’ya gelip CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nu ziyaret edip ‘emrinizdeyiz’ diyen biri...”

“ŞİKAYETİNİ YAZILI OLARAK GENEL MERKEZE SUNSUN”

Kendisi için Tatı’nın, “Vekil olduktan sonra sermaye bulamadı “dediğini dikkat çeken Sait, “ Herkesi kendi gibi zannediyor. Ben hizmet yapmak için vekilliği tercih ettim. Tatı, AK Parti’yi göreve çağırıyor. Beceriksiz belediye başkanı diyor bunu…CHP’li bir başkan beni AK Parti’ye şikayet ediyorsa demek ki doğru işler yapıyorum. Şikayetini yazılı olarak AK Parti Genel Merkezine sunsun. Ne kadar çalışkan olduğumuzu CHP’li vekillerde söylüyor” dedi.

“ADAYLIKTA GÖNLÜM TATI’DAN YANA”
Derneklerin “Seçtiğimiz gibi indirmesini de biliriz” sözlerine tepki gösteren Sait, “ Sevsinler sizi. Ben sizin dualarınızla gelmedim ki, beddualarınızla gideyim. Beni buraya getiren halkın oyu…” dedi. Buca Belediye Başkanı Ercan Tatı’nın “Balkan Festivallerinin dördüncüsünü beşincisini yapacağım” dediğini hatırlatan Sait, “Festivallerin devamlılığını getirebilmesi için tekrar belediye başkanı olması gerek. Ben kendisinin aday gösterileceğini düşünmüyorum ama gönlüm Tatı’dan yana. İnşallah onu gösterirler” ifadelerini kullandı.



“TATI’YA KENDİ PARTİLİ MECLİS ÜYELERİDE TEPKİLİ”
Tatı’ya CHP’li meclis üyelerinin de tepkili olduğunu ifade eden Sait, “ Bu kişi belediyeye zararlar vermiştir. Çalışanlarına para veremeyen Hadise’ye bir gece için 160 bin lira verilmiştir. Atatürk’e benzediği için bir kişiye bir günlük için 13 bin lira verilmiş.Bunlar denetim raporunda yazıyor ve CHP’lilerde tepki gösterdi. Geçen gün kandildi. Sabah kadar rock müzikleri çaldılar. İnançlarımıza saygısızlık yaptılar. Buca Gölet’i köy panayırına çevirdi. Rezil etti. Tenis kulübünde bitirdiler. FORBES esnafı kan ağlıyor. Bu arkadaşımız taş dikiyor heykel dikiyor. Her şeyi sabırla izliyoruz. Önümüzde 8 aylık bir seçim maratonu var” diye konuştu.

ŞENGÖZ: DERNEKLER ANİ VE FEVRİ ÇIKIŞTA BULUNDULAR
Buca Gölet alanında düzenlenen iftar yemeğine katılmış gibi gösterildiklerini belirten Kosova Rumeli Derneği Başkanı İbrahim Şengöz “Farklı çarpıtmalar var. Vekilimize sahip çıkmak istedik.Bizde festivale katıldık. Ancak Buca’nın yaptığı festivale katıldık stant kurduk. Ancak insanlar Ramazan da oruçluyken yemek yarışmasının doğru olmadığını dile getirdik ve festivalden ayrılmasını istedik. Bizim çağrılmadığımız ancak ismimizin geçtiği bir iftar yemeği adı altında toplantı yapılmış ve deklarasyon yayınlanmış. Biz o iftar yemeğinde yoktuk. Diğer derneklerin algılamasın da yanlışlık oldu. Değerli dernek başkanları festival için değil ama oruç tutarken yapılan yemek yarışmasını karıştırdılar. Dernekler ani ve fevri çıkışta bulundular” dedi.

ARSLAN: BAŞKAN DEĞİL ORGANİZATÖR

AK Parti Buca Belediyesi Grup Başkanvekili Arslan “Bizim için sürpriz olmadı. Daha önce Beraat Kandilinde konser yapan bir belediye başkanı Ramazan da yemek yarışması yapması bizi şaşırmadı. Aday adaylığı noktasında korku ve telaş içinde. Bu da yanlış yapmasına nende oluyor.Asıl yaptığı gündem değiştirmek.Buca’da da görevde olduğu dönemin hesabını verecek durumda değil. Buca’da dört buçuk yılda ne kazandırıld? Sorulması gereken asıl konu bu….Buca Belediye Başkanı olara değil, Buca Belediyesi konser organizatörü diye hitap ediyoruz kendisine zaten…”diye konuştu.

SOLMAZ: BUCA’NIN PARASI ÇARÇUR EDİLİYOR
AK Parti Buca İlçe Başkanı Solmaz, “Buca belediyesi sınıfta kaldı. Gözler görülür yatırımlar yapılmadı. Buca’nın parasını çarçur etmekle meşguller. Kaybeden hep Buca oluyor. Önümüzde bir yerel seçim var. Buca halkının doğru tercih yapacağına inanıyoruz. Bunun ışığını alıyoruz. Her yanlışta ders almak lazım. Bizlerde ders aldık. Anadolu’da bir tabir var. ‘Eşek bir sefer çamura batar’ İnşallah Bucalı hemşerilerimize AK Parti’nin güzelliklerini anlatırsak başarılı olacağız” ifadelerini kullandı.

KİMLER KATILMIŞTI'
Buca Belediyesi tarafından servis edilen basın bildirisinde iftar yemeğine Selanik Türkleri ve Buca Yaylacıklılar Derneği, Buca Güçbirliği Derneği, Kosova Rumeliler Derneği, İzmir Trakyalılar Kültür ve Dayanışma Derneği, İzmir Balkan Dernekleri Federasyonu, Balkan Kadınları Kültür ve Dayanışma Derneği, Rumeli Balkan Bayanlar Derneği, Buca Rumeli Göçmenleri Derneği, İzmir Bosna Sancak Kültür ve Dayanışma Derneği, Makedonya Göçmenleri Birleştirme ve Dayanışma Derneği, Makedonya Göçmenleri Kültür ve Dayanışma Derneği, Makedonya Dermnekleri Platformu, İzmir Balkan Göçmenleri Kültür ve Dayanışma Derneği, Ege Balkan Rumeli Dernekleri Federasyonu, Balkan Rumeli Göçmenleri Konfederasyonu, Uluslararası Balkan Federasonu, Rumeli Kosova Kadınları Koruma Derneği katıldığı belirtilmişti.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası