Ege Postası
Geri

Sakal ve bıyık estetiği

Geçmişten beri, sakal büyütmek, erkeklik, erkeksilik ve bilgeliğin işaretidir. Çeneyi vurgulayarak, sakallar engebeliği ve gücü ifade eden daha çarpıcı bir görüntü sunmaya yardımcı olur. Fakat bazı erkekler ne kadar uğraşsalar da sakal üretemezler. Onlar, bebek yüz sendromu diye tabir edilen durumdan muzdariptirler. Bu gerçek bir tıbbi durum değildir, ancak birçok erkek bununla yaşamak zorunda kalır. Ancak artık günümüzde sakal bıyık ekimi de yaygın olarak yapılıyor ve sakalsız ya da bıyıksız olan kişiler bu yöntemlerden yararlanabiliyorlar.
Sakal ve bıyık estetiği
Haberler / Ekonomi
17 Aralık 2017 Pazar 14:18
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

Sakal Bıyık Ekimi Kimler için Önerilir'

Çoğu zaman sakalları olsa da, istedikleri kadar doğal kalınlaşmayan ya da doldurmayı istedikleri düşük yoğunluklu alanları olan erkekler sakal bıyık ekimi talep eder. Ameliyat da dâhil olmak üzere fiziksel travmalar kalıcı kıl dökülmesine neden olabilir. Saç follikülleri hasar görür ve genellikle skar dokusu ile değiştirilir, yani kıllar bu belirli bölgede büyümez. Bu gibi durumlarda erkekler için sakal ve bıyık ekimi tek kalıcı çözümdür. 

Travma ya da yüz yaralanması yaşayan, muhtemelen yanıklardan ya da önceki ameliyatlardan kaynaklanan lokal kellik oluşumuna uğramış hastalar, sakal ekimi için uygun olma eğilimindedir. Bu gibi durumlarda, genellikle tedaviden sonra kelleşme tekrarına neden olan bir durum yoktur ve verici saç yoğunluğunun yeterli olması koşuluyla iyi sonuçlar alınabilir. 

Sakal ve Bıyık Ekimi Yöntemleri

Sakal ve bıyık nakli için ana cerrahi seçenekler arasında şerit foliküler ünite nakli (FUT) ve folliküler ünite ekstraksiyonu (FUE) bulunur. 

FUE: Kıl nakli sırasında, tek tek saç follikülü greftleri genellikle kafa derisinin arka ve yanlarından çıkarılır ve daha sonra bireysel olarak alıcı bölgeye nakledilir. 

FUT: Strip FUT ameliyatı, folikülleri yüksek güçlü mikroskoplar altında ayırmadan ve alıcı alana tekrar yerleştirmeden önce cerrahın saçlı kafa derisi cildinin ince bir şeridini hastanın kafasının arkasından çıkarmasını içerir.

Sakal bıyık ekimi ile ilgili hangi yöntem ve tedavilerin uygulanacağına bir konsültasyondan sonra daha net karar verilebilir. sayfalarında sakal bıyık ekimi ile ilgili detaylı bilgiler bulabilirsiniz. Modern erkeklerin yoğun olarak talep ettikleri yöntem, Medicana Hastanesi bünyesinde başarılı bir şekilde uygulanıyor. İletişim için web sitesini ziyaret etmenizi tavsiye ederiz. 

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası