Ege Postası
Geri

Şam'da çocuklar açlıktan ölüyor

Suriye'de iç savaş ve çatışmalar 2.5 yıldan fazla süredir devam ederken, bombardımandan sağ kalan çocuklar, açlık tehlikesiyle karşı karşıya. Aylardır yardımların gidemediği Şam'ın banliyölerinde çok sayıda çocuğun açlık sebebiyle...
Şam'da çocuklar açlıktan ölüyor
Haberler / Dünya
30 Eylül 2013 Pazartesi 11:33
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Suriye'de iç savaş ve çatışmalar 2.5 yıldan fazla süredir devam ederken, bombardımandan sağ kalan çocuklar, açlık tehlikesiyle karşı karşıya. Aylardır yardımların gidemediği Şam'ın banliyölerinde çok sayıda çocuğun açlık sebebiyle öldüğü belirtiliyor.

Yönetime bağlı ordu ile muhalifler arasında şiddetli çatışmaların yaşandığı Şam banliyölerinde gıda ve tıbbi malzeme sıkıntısı uzun zamandır devam ediyor. Halkın en tabii ihtiyaçlarını bile bulmakta büyük sıkıntı çektiği belirtiliyor. Çatışmalar sebebiyle giriş çıkışlara tamamen kapalı olduğu banliyölerde özellikle çocukların yeterince beslenememeleri sebebiyle büyük oranda kilo kaybı yaşıyor. Çok sayıda çocuğun gıdasızlıktan hayatını yitirdiği ifade ediliyor.

Yayınlanan görüntülerde, gıda yetersizliği sebebiyle bir deri bir kemik kalan çocuklar dikkat çekiyor. Afrika'daki görüntüleri aratmayacak manzaraların yaşandığı Şam'da sivil halka bir an önce gıda yardımı yapılması isteniyor.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası