Ege Postası
Geri

Samanlıkta çıkan yangın ormana sıçradı

Balıkesir'in Bigadiç ilçesine bağlı Kadıköy köyü yakınlarında samanlıkta çıkan yangın rüzgarın etkisiyle önce otluk alana, oradan da ormana sıçradı. Yangına kısa sürede müdahale eden ekiplerin çalışması devam ediyor. Yangın...
Samanlıkta çıkan yangın ormana sıçradı
Haberler / Güncel
6 Ağustos 2013 Salı 18:13
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Balıkesir'in Bigadiç ilçesine bağlı Kadıköy köyü yakınlarında samanlıkta çıkan yangın rüzgarın etkisiyle önce otluk alana, oradan da ormana sıçradı. Yangına kısa sürede müdahale eden ekiplerin çalışması devam ediyor.

Yangın saat 15.00 sıralarında Bigadiç Kadıköy köyü yakınlarında bir samanlıkta henüz belirlenemeyen bir sebepten çıktı. Alevler rüzgarın etkisiyle kısa sürede çevredeki kuru otları tutuşturdu. Büyüyen alevler daha sonra yakındaki ormanlık alana da sıçradı.

Vatandaşların haber vermesiyle Balıkesir Orman Bölge Müdürlüğü'ne bağlı ekipler, kısa sürede yangına müdahale etti. Balıkesir Orman Bölge Müdürü Hüseyin Yalçın, ekiplerin 10 dakika gibi kısa bir sürede yangına müdahale ettiğini bildirdi. Yangına Balıkesir merkez ilçelerden 30 arazöz, 8 dozer, 3 helikopter, 1 uçak ve 150 personelin müdahale ettiği bilgisini veren Yalçın, "Ekiplerimiz yangına çok kısa bir sürede müdahale etti. Bizim için dakikalar çok önemli. Eğer zamanında müdahale olmasaydı, geçtiğimiz günlerde Kepsut'ta meydana gelen yangın gibi büyüyebilirdi. Ekiplerimizin gayretli çalışmaları nedeniyle alevler çok büyümeden müdahale edildi." dedi. Yalçın, ekiplerin söndürme çalışmalarını sürdüğünü belirterek, bölgede rüzgarın etkili olduğunu bildirdi.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası