Ege Postası
Geri

Şampiyon Karşıyaka!

Pınar Karşıyaka nefes kesen final sonunda Anadolu Efes'i 66-65 yendi ve tarihinde ilk kez Türkiye Kupası'nın sahibi oldu.
Şampiyon Karşıyaka!
Haberler / Spor
9 Şubat 2014 Pazar 17:40
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
İZMİR - 4 bini aşkın Pınar Karşıyaka taraftarının yarattığı basketbol atmosferinde final büyük çekişmeye sahne oldu ve skor kopmadı.

Skorun düşük olması iki takımın da savunma konsantrasyonunu üst düzeyde yaşamasının yanı sıra aşırı kontrollü oyundan kaynaklandı, fast break opsiyonlarında dahi frene basıldı.

Anadolu Efes, Bobby Dixon'un başına Doğuş Balbay'ı dikerek hem bu oyuncuyu yavaşlatmak, hem de Pınar Karşıyaka'yı düzen dışına çıkarmaya çalıştı. Hücumda fazla akışkanlık sağlayamayan Anadolu Efes'in en büyük sayı opsiyonları hücum ribaundundan alınan toplar oldu.

Pınar Karşıyaka, Esteban Batista'yı bire bir savunacak oyuncusu olmadığı için yardım getiren Anadolu Efes'i bunun sonucunda üçlüklerle yıprattı. Daha az rotasyonla oynamasının da etkisi ile zaman zaman alan savunmasına başvuran Pınar Karşıyaka 

Pınar Karşıyaka ilk çeyreği 20-16 önde geçti, ikinci çeyrekte 9 sayı fark yakalamasına rağmen soyunma odasına Birkan Batuk'un üçlüğü ile 35-35'lik skorla gidildi.

Çekişme üçüncü çeyrekte de sürdü, Anadolu Efes bir ara 5 sayılık fark yakalasa da son periyoda 53-52 galip başladı.

Anadolu Efes farkı 5 sayıya çıkardı ama son 5 dakikaya 60-60 eşitlikle girildi. Son üç dakikaya girilirken beraberlik bozulmadı: 64-64. Bitime 01:10 saniye kala Batista hücum ribaundunu bitirdi: 64-62. Anadolu Efes aynı hücumda iki denemeden de sonuçlamadı ve 37 saniye kala çizgiye giden Batista 1/2 ile skoru 65-62 yaptı.

19 saniye kala Can Altıntığ, Zoran Planinic'in üçlüğünde faul yaptı, Planinic hepsini sayıya çevirip skoru bir kez daha eşitledi: 65-65

Karşıyaka'nın son topunda Bobby Dixon ters eşleşmeyi kullanıp Kerem Gönlüm'ü geçti, Zoran Planinic'in faulü sonucu 1 saniye kala çizgiye gitti. Dixon ilkini attı, ikincisini kaçırdı ve Pınar Karşıyaka 66-65'lik skorla Türkiye Kupası'nın sahibi oldu.


Pınar Karşıyaka'da Bobby Dixon 19 sayı, 5 ribaund, 6 asist, Esteban Batista 14 sayı, 5 ribaund, 2 asist, Barış Hersek 8 sayı, 3 ribaund, Can Altıntığ 7 sayı, 2 ribaund, 2 asist, Jon Diebler 9 sayı, 3 ribaundla oynadı.

Anadolu Efes'te Kostas Vaseliadis 12 sayı, 4 ribaund, Kerem Gönlüm 12 sayı, 12 ribaund, Zoran Planinic 17 sayı, 4 ribaund, 6 asist, Bjelica 10 sayı, 2 ribaund üretti. 

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası